Wentti

Rotu: Englanninspringerspanieli
Syntynyt: 12.6.2008
Väri: Maksa-valkoinen Tan Merkein
Sukupuoli: Kastroitu uros
Omistajat: Milli, Marika ja Mirka Lehtinen
Kasvattaja: Ei tiedossa

Terveys: Lonkat, selkä ja polvet epävirallisesti terveet, kausittainen allergia

Lempinimet: Wentti, Wee,Wilperi, Wilhelm

Wentti asustelee nykyään siskoni Marikan luona.

Meidän tarina: Wentti tuli meille tavallaan sattumalta. Se oli pikkusiskoni hetken mielijohteesta otettu pentu, joka löysi tiensä ajan kanssa koko perheen koiraksi. Wentti on meidän perheemme sydänkäpy ja kaikkien suosikki. Sen huoltajuudesta on tapeltu meidän siskosten (ja äidin..) kesken enemmän kun yhdestäkään viikkorahasta. Muistan joskus kuinka meillä pidettiin mykkäkoulua kun vein Wentin mukanani Vantaalle. Sen hölmö ja lempeä luonne hurmaa vaan niin täydellisesti kaikki herran tuntevat.

Wentti on ensimmäinen koira jonka kanssa tutustuin koiraharrastuksen ihmeelliseen maailmaan. Kun muutin vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan, Wentti lähti mukaani tueksi ja turvaksi. Aloitin sen kanssa ihan perustottelevaisuuden kurssilla, joka vaihtui ajan kanssa agilityyn. Innokkaan koiran kanssa oli helppo kokeilla ja jäin tälle tielle.Wentti on AHNE sanan kaikissa merkityksissä.Se voisi myydä sielunsa pienimmästäkin murusesta rintansa alle. Tämän vuoksi herra on ollut aina helppo motivoida ruualla. Ahneus näkyy myös törkeänä rötöstelynä jota tapahtuu heti kun selkänsä kääntää. Wentti on kehittänyt pöytien imuroinnista taitolajin. Se tietää juuri ne hetket jolloin kannattaa yrittää onneaan..

Wentti on sielultaan perinteinen spanieli. Sen mieli lepää metsässä hajujen maailmassa. Erilaiset jäljet ovatkin herran rakkain harrastus. Etenkin verijäljen seuraaminen saa sen spanielin hännän heilumaan ja silmät laajenemaan riemusta.

Wentti rakastaa kaikkea aina täysillä. Se ei ymmärrä maltillista tapaa suhtautua hauskoihin asioihin. Herra rakastaa metsää, juoksemista, jäljestystä, agilityä, ruokaa, uimista ja lentävää frisbeetä. Omille ihmisilleen Wentti on ehdottoman uskollinen ja tervehtii omaa laumaansa aina spanielimaisella örinällä (joka tunkeutuu yleensä suussa olevan kengän läpi, ihmisiä ei voi tervehtiä ilman kenkää suussa..) Vieraita kohtaan Wentti on välinpitämätön (paitsi jos heillä on ruokaa..).

Kotona Wentti on varsinainen sohvanvaltaaja. Jos annat spanielille kaistaleen sänkyäsi, se vie koko tilan.. Herra tietää jokaisen "kotinsa" parhaan nukkumapaikan ja valtaa sen törkeästi heti iltaruuan saatuaan.

Wentti on minun ensimmäinen harrastuskoirani, siskoni rakas sylikoira, äitini paras lenkkikamu, Panun ehdoton bestis ja Priyan leikkikaveri. Se on meille kaikille rakas ja tulee aina olemaan ykkösspanieli meidän kaikkien elämässä <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti