Panu


E X C L A M A T I O N   O N   T H E   H O R I Z O N 
Panu


Rotu: Amerikancockerspanieli
Syntynyt: 18.2.2012
Väri: Musta
Sukupuoli: Uros
Omistaja: Marika Lehtinen, Jyväskylä
Emä: Fin Jva Exclamation Silver Kiss "Lempi"
Isä: C.I.B POHJ MVA SE MVA DK MVA NO MVA GA MVA Truly Yours Black Horizon "Austin"
Korkeus: 32 cm
Paino: 9 kg 

Harrastukset:

AGILITY
30.8.2015 PopDog ry putkirata: 15 (0,44,75) (postaus)
7.7.2015 PopDog ry möllirata: 0 (0,27,23s) Sijoitus: 12/24 (postaus)Kutsumanimet: "Paatrik Kermit Von Pontewa-Gurnuttaja", Paatrik, Pannu, Pannari, Rihi, Rihiryy, Rihihyy, Musta, Pikkumusta

Panu kuuluu meidän etälaumaan ja asustelee siskoni luona Jyväskylässä. Minulla on ilo ja kunnia lainata Panua välillä agilityyn ja tokoon.

Meidän tarina: Kun perheemme rakkaasta pappakoirasta aika jätti joulukuussa 2011, koiravalikoimaan avautui spanielin mentävä kolo. Siskoni Marika oli jo jo pitkään kaivannut pientä, sylissä kannettavaa spanielia, joten aloimme katsella rotuja sillä silmällä. Koiralla oli jo nimi valmiina, "Paatrik", joka tarkoitti ylimystä. Paatrikista piti tulla siis siskoni koira, kriteereinä pieni kokoinen innokas harrastuskaveri, jolla oli kammattava turkki.

Rotuvaihtoehtoina taisi pyöriä cockerspanieli ja perhoskoira, kunnes siskoni näki videon pellolla elegantisti laukkaavasta amerikancockerspanielista, jonka turkki heilui majesteettisesti tuulessa. "Tuo on Paatrik!" Siskoni totesi. "Siinä on ylimysainesta!" Amerikancockerspanieli sopi meille kuin nenä päähän, olimme disneyn kaunottaren ja kulkurin ylimpiä faneja!

Sopiva pentue löytyi nopeasti. Tärkeintä oli terveystutkitut ja hyväluonteiset vanhemmat sekä rodusta välittävä, vastuullinen kasvattaja. Alkoi tuskallinen pennun odotus. Paatrikin varustekokoelma paisui pinkeillä varusteilla ja nimi lyheni tuttavallisemmin Panuksi. Panun pentueeseen syntyi viisi potraa poikaa, josta kaksi olivat puuterin ja kolme mustan värisiä. Vain yhdellä oli valkoinen täplä rinnassa. Tästä erityisestä prinssistä tuli meidän ylimyksemme!


Panu on todella hauska koira. Se on kantanut nimeään mahtavalla antaumuksella! Ylimyksen erikoisuuksiin kuuluu ääntely jota kutsumme simputukseksi. Herra asettuu haluamansa asian eteen ja päästä purisevaa vinkunaa kunnes hänen tahtoonsa reagoidaan. Legendoja tällä saralla on muunmuassa kastelukannun simputus, kun herra haluaa vettä ja kirjahyllyn simputus kun ylimyksellä saisi olla jotain tekemistä.

Panu on rakastettavien oikkujen kuningas. Pentuna se repi kangaskoppansa riekaleiksi ja näistä riekaleista muodotui "riepu". Panu ei voi nukkua jos riepu on eri huoneessa kuin herra itse. Riepua ei saa piilottaa tai nostaa pois lattialta tai muuten alkaa armoton simputus. Jos riepu on ollut kadoksissa hetken ja sen antaa takaisin Panulle, tervehtii spanieli sitä iloisesti häntää heiluttaen. Riepu toimii myös imeskeltävänä, pureskeltava ja nylkytettävänä "päiväkirjana", jonka avulla tämä syvällinen olento purkaa päivän paineita!

Panu harrastaa agilitya ja minun kanssani vähän tokoa. Panulla on hommissa ihana spanielin asenne. Häntä heiluu jatkuvasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti