tiistai 8. toukokuuta 2018

Olipa kerran kesäsuunnitelmia

Kuva: Jenny Söderlund
Aurinko on hellinyt meitä lämpimällä paisteella, joten jopa minä olen tarjennut treenata ulkona. Olen hieman "sokerista tehty" ja pysyn mieluummin kuivassa hallissa treenaamassa huonolla ilmalla. Nyt aurinko on kuitenkin houkutellut minutkin ulos treenaamaan.

Sokerista tehty tai ei, kesän suunnitelmiin kuuluu kuitenkin paljon ulkona olemista. Ristin nimittäin tämän kesän "Popan pk kesäksi" ja ajattelin tahkoa pääasiassa hakua, esineruutua ja ehkä vähän jälkeä. Käydään ehkä BH kokeessa jos sopiva tilaisuus sattuu nokan eteen. Tällä tavoitteella on ollut lupaava alku: Poppeli on käynyt tekemässä viikon sisään kahdet esineruutu-treenit ja kahdet hakutreenit. Hörökorva tykkää!

Esineruudun idean Popa osti hyvin nopeasti. Sen treenikerrat on laskettavissa yhteensä yhden käden sormilla, mutta silti esineet vaan nousee ja palautuu hienosti. Olen tehnyt vielä sille kapeampia kaistaleita vierekkäin josta esine täytyisi kaivaa ja minun silmääni Poppeli on tehnyt tosi kauniita toistoja ja toistaiseksi pysynyt "hajustetulla" alueella. Ongelmana on ollut tässäkin asiassa neidin oma-aloitteisuus. Se sinkoaa etsimään esineitä ennen kun ehdin kissaa sanoa, joten luvan odottamisen ja hallinnan kanssa saamme vielä tehdä hieman töitä. Eilen se jopa kävi hakemassa oman esineensä ja sinkoi sitten hakemaan toiselta puolelta Priyan esinettä ennen kun ehdin ottaa sitä kiinni. Note to self, vain yksi esine kerrallaan ennen kun hallinta toimii.

Muutenkin Poppelilla on ollut ulkotreeneissä hieman "kevättä rinnassa". Eilen Riitan kesäkauden ensimmäisissä treeneissä teimme ruutua ja kiertoa haastavassa ympäristössä ja Popan suurin ongelma oli odottaminen. Ja voi sitä urputusta kun hänet kutsuttiin pois rakkaalta kohteelta.. Mutta ruudut ja kierrot löytyivät pääasiassa hyvin.

Popan urputusilmeen on ikuistanut Jenny Söderlund
Kesällä olisi myös tarkoitus uppoutua Popan arjen ongelmiin paremmin. Kaikki lähtee kuitenkin toimivasta arjesta ja sitä meillä ei aina ole. Toiset asiat kuten koirien ohitukset ja luoksetulot (jopa niiltä riistan hajuilta) ovat menneet huimasti eteenpäin, mutta toiset taas huimasti taaksepäin. Toinen syy "Popan pk kesään" on tarkastella onko Popan hyvinvointiin vaikutusta sillä että se saa paljon lajityypillistä tekemistä (haistelua ym.). Pysyykö kiihkoapinan muumit paremmin järjestyksessä pään sisällä kun sen täytyy käyttää nenäänsä säännöllisesti. Se jää nähtäväksi.

Prilliksen kesään kuuluu Tamskin rally tehoryhmä. Hassua sanoa, mutta tälle kesälle ainoa seuran ryhmäpaikka on hankittu Priyalle! Kerrankin näin päin. Punanuttu pääsee keskiviikkoisin toivottavasti yksin matkaan ilman Popaa niin voimme nauttia vain toistemme hyvästä seurasta. Jos juoksut eivät tule tielle, Priya osallistuu kesäkuussa rallyn piirimestaruuskisoihin. Muutenkin kesän aikana on tarkoitus käydä parissa rallykokeessa ja hinkata ylempien luokkien liikkeitä kuntoon. Prillis saa varmasti osansa myös "Popan pk kesästä" ja pääsee tekemään esineruutua ja jälkeä.

Kuva Kaisa Jalava2 kommenttia:

  1. Kivoja suunnitelmia. :) Mutta ennen kaikkea: sun koira on tosi kiiltävä! :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Musta karva on kyllä nätti auringossa :)

      Poista