lauantai 10. helmikuuta 2018

Olipa kerran HTM möllit

Kävin tanssimassa. T: Popa (kuva: Sanna Kiretti)

Ilmoitin Popan hetken mielenhäiriössä koiratanssin epävirallisiin kilpailuihin. Ajattelin, että mikään ei potkaise takapuolelle ohjelman rakennuksessa paremmin kuin deadline. Sain kuin sainkin jonkinlaisen ohjelman väsättyä. Kompastuin tosin vieläkin samaan virheeseen eli liian monimutkaiseen ohjelmaan, joten jouduin viime viikolla myöntämään tappioni ja riisumaan ohjelman kaikesta mikä ei ole aivan 100% varmaa Popalle. Jäljelle jäi siis aivan perus luuranko, johon kuului 4 positiota yksinkertaisimmassa muodossaan. Tämä riitti vallan mainiosti HTM mölliohjelmaksi.

Mietin taas viimeiseen asti tekosyitä perua koko osallistuminen. Jopa juuri ennen kisan alkua, kun musiikkini ei meinannut alkaa pelaamaan ja sitä jouduttiin kaivamaan internetin ihmeellisestä maailmasta. Näin tämän kohtalon merkkinä, ettei meidän ole tarkoitus mennä kehään. No menimme kuitenkin.

Popan ohjelma on ratsastusaiheinen. Yritin saada sen näyttämään kouluratsastusohjelmalta, jonka aikana minä ja Popa leikimme koreaa ratsukkoa. Musiikki on valittu elokuvan Hevoskuiskaaja soudtrackiltä. Se kuulosti korvaani jotenkin hevosmaiselta ja on mukavan tasainen.

Popaa ahdisti hieman ohjelman aluksi kun menimme yleisöä päin. Sitten kun aloimme liikkua rivakammin se heräsi henkiin ja teki tosi hyvällä fokuksella ohjelman läpi! Sen verran se oli kohmeessa jännityksestäni, että vain yksi hau karkasi huulilta aivan ohjelman lopuksi. Se on kuulkaas Popalta aika hyvä suoritus.

Sain ystävällisen katsojan kuvaamaan meidän suorituksen ja tältä se näytti:Minä unohdin leikkiä kouluratsun koreita liikkeitä, mutta eipä tuo paljoa haitannut. Popa näyttää onnelliselta ja rennolta, se on pääasia!

Tuomarimme Päivi Nummi kirjoitti arvostelulappuun:

" Hieno kontakti ja heiluvä häntä! Erittäin hyvä kehän käyttö + rohkeasti käytetty eri positioita. Hyvin koottu ohjelma, jossa selkeä alku ja loppu. Tänään ääntely ei vaikuta arvosteluun, mutta ole jatkossa tarkkana :)"

Tuomari ei jakanut pisteitä, mutta laittoi koirakot järjestykseen silmälläpitäen erityisesti koirakon yhteistyötä. Tällä räpellyksellä Popa sijoittui toiseksi.


Ensiviikolla meillä on Salla Haaviston koiratanssi workshop, jonka aikana olisi tarkoitus viilata ohjelmaa ja puuttua etenkin noihin siirtymiin jotka tällä hetkellä vaan "tapahtuvat". Olisi kiva saada niihin vähän sulavuutta ennen virallisia kisoja.
2 kommenttia:

 1. Ihanaa! Taitavaa seuraamista!
  Kiinnittäisin huomiota siihen, että koira vaihtaa positioiden välillä itsenäisesti eikä niin, että ohjaaja pyörähtää eri puolelle koiraa. Ja tossa kun koira seuraa sun edessä (videolla n. 1 min kohdalla), niin ehdottomasti niin päin, että koira on ulkokehällä, koska nyt sä esittelit omaa selkääsi tuomareille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Joo noihin siirtymiin kiinnitetään huomiota ehdottomasti jatkossa enemmän. Noi oli vähän tuollaisia epätoivoisesti kasattuja "käännyn itse" versioita kun Popa ei oikein osaa siihen väliin mitään fiksua :)

   Poista