sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Olipa kerran Popan kuntoutus kaavioina

Popan kuntoutus alkaa olla kohta jo loppusuoralla (pessimistin täytyy tähän vielä mainita: jos kaikki menee hyvin). Nyt huidellaan viikossa 10 (pääsimme jo tuplalukuihin!) kun viime perjantaina napsahti täyteen 9 viikkoa tähystyksestä. Popan kaulassa on roikkunut mukana aktiivisuuspanta koko kuntoutusprojektin ajan. Sen keräämille tietoja on analysoitu, niille on naureskeltu ja niitä on ihmetelty ("mitä ihmettä Popa on voinut touhuta keskellä yötä?!"). Halusin tehdä itselleni muistoksi koosteen Popan tilastoista ensimmäisen 2kk ajalta. 

Kirjoitin aktiivisuuspannasta tarkemmin tässä postauksessa.  


1 PÄIVÄ TÄHYSTYKSESTÄ:
Popa käytännössä nukkui, se vain söi ja kävi muutaman kerran ulkona tarpeillaan koko päivän aikana. Se vietti aikaansa paljon häkissä. Sillä oli aika vahvat kipulääkkeet joten minusta tuntui että se vietti suurimman osan ajassa jutellen joillekin vihreille miehille, joita se tapasi patjansa sisältä.
1. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ:
Tämä oli yölevottomuuden kulta-aikaa. Niinkuin tästäkin esimerkkipäivästä näkee niin Popalla on ollut jotain yöllistä projektia. Popa alkoi olla jo omasta mielestään terve ja alkoi olla aika tympääntynyt häkkilepoon ja lyhyisiin ulkoiluihin.Tekemisen puute purkaantui huonosti nukuttuina öinä. Vihreät kohdat kaaviosta ovat olleet Popan ainoat viihdykkeet: lyhyet alle 15min jaloittelut. Silti Popa oli edelleen tosi väsynyt ja nukkui paljon.


2. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ
Tässä näämme kaksi hyvin erilaista päivää, josta ensimmäinen (28.1) oli yksi näitä epätoivoisia päiviä, jonka minä vietin kokonaan kotona Popan kanssa. Toisen (25.1) Popa vietti joko yksin tai Jonin kanssa kotona. Näinä aikoina muistan uhanneeni muuttaa pois kokonaan muutamaksi viikoksi jotta Popa malttaa levätä. Se oli kanssani paljon levottomampi koska sen oletusarvo minun läsnäolostani liittyi aktiviteetteihin. Jonin kanssa ei ikinä tapahdu mitään joten sen ajan voi ottaa rennosti. Huomatkaa kuitenkin, että päivät eivät sisällä tummaa vihreää ollenkaan eli liikkuminen on ollut edelleen hyvin kevyttä ja rajattua. 


 3. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ:
Jumppaaminen ja lenkit alkoivat. Ne näkyvät tässä esimerkkipäivässä tummina vihreinä alueina. Popa ulkoili noin 15-20min kerrallaan ja teki kotona jumppaa. Tässä esimerkissä näkyi myös Popan öinen pakomatka. Se olis siis avannut itse häkkinsä lukon ja heräsin siihen kun neiti kipitti pitkin asuntoa. Jostain syystä pakomatka oli vauhdista huolimatta tallentunut valkoiseksi,


 4. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ:
Rasitus lisääntyy mikä näkyy tummien vihreiden palkkien kasvuna. Tässä vaiheessa Popa alkoi olla jo todella oma itsensä ja se näkyi kaikenlaisena puuhasteluna aina tilaisuuden tullen.


 5. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ:
Kun päästiin neljän ensimmäisen kriittisen viikon yli niin Popalle koitti vapaus jatkuvasta aitaus/häkkilevosta. Se sai puuhastella vapaammin vapaana asunnossa ja sehän näkyy kaavioissa. Tasan kuukausi leikkauksesta ja Popan aktiivisuus näytti tältä. Vieläkin tumman vihreän aktivisuuden osuus on pieni. Yöllä on vieläkin puuhasteltu. 


6. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ: 
Rasitus lisääntyy ja tumman vihreät palkit senkun kohoavat. Jumppa alkaa myös olla rankempaa ja jättää siis jälkensä kaavioon tummempana vihreänä kuin aikaisemmin. Popa on ollut tänä esimerkkipäivänä yksin kotona 11-15 ja illalla uudestaan Priyan treenien ajan 17-20. 


7. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ:
Vapaus ja rasitus lisääntyy. Tummanvihreä alkaa valloittaa ruututilaa. Popa lenkkeili jo enemmän (hihnassa tosin ja leppoisaa vauhtia). Kun päivällä on saanut purkaa itseään enemmän niin yöllä meno onkin sitten ollut rauhallisempaa.8. VIIKKO TÄHYSTYKSESTÄ:
Kaksi kuukautta tähystyksestä. Vaikka vielä ollaan hihnassa niin lenkit ovat pidempiä ja kulkeminen vapaampaa. Popa aloitti myös "treenaamisen" kevyesti. 


Projekti jatkuu vielä, mutta niinkuin kaaviostakin näkyy, olemme tulleet jo niin pitkälle! Kohta käyrät alkavat näyttää jo normaalia Popamaista arkea 12h puuhasteluineen (toivottavasti ei nyt sentään enää, ehkä se on aikuistunut). 2 kommenttia:

  1. Olispa ollu kiva, kun oltais saatu verrattua tuloksia! Mutta ei, Nila halusi pitää puuhailunsa salaisuutena :D

    VastaaPoista