lauantai 31. joulukuuta 2016

Olipa kerran vuosi 2016 ja uudenvuodenlupaukset


Meillä on ollut lähivuosina hassu tapa ennustaa tarot-korteilla aina uudenvuodenaattona. Ne ovat hauskoja ennustuksia, koska lopputulos on niin ympäripyöreä, että se käy aina toteen edes jollain lailla. Vuosi sitten kortit kertoivat minulle rankasta vuodesta, mutta myös kahdesta rakkaudesta. Minun elämässäni olisi se tuttu ja turvallinen rakkaus, joka olisi aina lempeää ja tasaista. Mutta sitten elämääni astuisi toinen, tumma ja tulinen rakkaus, joka haastaa minut ja lumoaa täysin. Tänä päivänä voisin sanoa että tuo ennustus on käynyt toteen. Minulla on Priya, aina lempeä ja uskollinen ja minulla on Popa, tulinen tumma seikkailijani, joka on lumonnut minut täysin.

Miten sitten koiramainen vuosi 2016 sujui?

Viime vuoden lopussa olimme Priyan kanssa aika pimeässä paikassa. Syksyn aikana olin menettänyt täysin luottamukseni Priyaan ja sen työskentelyyn. Tämä vuosi on ollut luottamuksen palauttamista yhteistyöhön, mutta myös jollain lailla tie Priyan hyväksymiseen sellaisena kun se on. Tuntuu että olen viimein pystynyt antamaan sille anteeksi, että se ei ole koiramaailman ferrari vaan pikemminkin lempeä Ferdinard-härkä ja tämä on vienyt meitä eteenpäin koirakkona.

Tämän vuoden yksi hienoimpia asioita on oikean gurun löytäminen. Olen saanut kokea miten hienoa se on jos sinulla on oma kouluttaja. Sellainen joka tuntee sinut ja koirasi ja jonka metodeihin ja tietämykseen voit luottaa täysin. Riitan ryhmään eksyminen oli varmasti vuoden paras päätös.

Toinen vuoden hienoimpia asioita oli tietysti Popa. Sain olla mukana tämän pentueen elämässä alusta asti, sain nähdä niiden kasvavan ja kehittyvän. Popa pisti silmääni pentukasasta alusta asti. Se tuntui olevan aina hereillä ja puuhastelemassa jotakin. Tässäkin videolla neiti on se joka jaksoi viihdyttää minua tempauksillaan pisimpään.Niimpä Popa muutti meille.

Tämä syksy on ollut minulle opettelua kahden koiran kanssa elämiseen. Se on ollut opettelua erilaisen koiran kouluttamiseen ja oman tyylini vaihtamiseen koirieni välillä. Popan kanssa on ollut ilo tehdä töitä. Se on jollain lailla todella "valmis". Alusta asti se on pystynyt keskittymään häiriöistä huolimatta ja se on ollut joka solullaan kiinnostunut tekemään töitä kanssani. Leluihin se suhtautuu hyvin intohimoisesti ja ruokakin kelpaa. Sillä on luonnostaan jaettu sitä teittyä hulluutta oikein yli äyräiden. Mikäs tässä on tälläisen timantin kanssa tehdessä.

Priyan vuoden kohokohta on ollut valkkuryhmään pääseminen. Tuntui todella hienolta kun meidät valittiin mukaan ryhmään ja se on valanut uskoa siihen, että kyllä Priyastakin vielä kiva tokokoira leivotaan. Vuoden viimeisissä treeneissä kouluttajamme sanoi, että se on hyvä, että minulla on ollut Priya. Priyan kautta olen opetellut hyvän sosiaalisen palkan ja fiiliksen olla koiran kanssa. Tämä kouluttajamme vielä sanoi, että hän uskoo että Priystakin tulee vielä jotain (hän on ehkä liian positiivinen).

Etenkin tänä syksynä olen huomannut kuinka rakkaita molemmat koirani minulle ovat. Priyalla on aivan erityinen paikka sydämessäni. Se on kärsivällinen, lempeä ja ihana ja antaa minulle anteeksi kaikki typeryyteni. Popa on taas sellainen ilopilleri, joka saa minut hymyilemään ja nauramaan synkempänäkin päivänä. Kiitos koirilleni tästä vuodesta! Olette korvaamattomia molemmat.

Kiitos myös kaikki treenikaverit jotka tätä sattuvat lukemaan! Ilman teitä harrastus olisi huomattavasti tylsempää!

Vuoden viimeisen päivän kunniaksi pitäisi asettaa tavoitteita vuodelle 2017:

Priya:

Toko: Priya käy avoimessa luokassa kisaamassa ja jossain vaiheessa toivottavasti saa AVO1 tuloksen. Koulutustunnusta en näillä näkymin jaksa yrittää kalastaa. Priya jatkaa valkkuryhmässä ja lisäksi olemme puolikkaalla paikalla Riitan ryhmässä.

Koiratanssi: Priya käy Freestylen alokasluokan kisassa, katsotaan mitä siitä tulee.

Haku: Priya käy ilokseen treenailemassa edes sillointällöin. Ehkä BH koe vihdoin jos saan aikaiseksi.

Muuta: Priya yrittää pysyä hyvässä kunnossa ja käy lihashuollossa säännöllisesti jotta selkä pysyy kivuttomana. Kiinnostaisi myös viedä neiti Smartdog-testiin, joka ehkä kertoisi minulle jotain Priyan kognitiivisista ominaisuuksista ja saisin myös "mustaa valkoisella" että koirani on sellainen kun luulen.

Popa: 

Toko: Popa yrittää sisäistää ajatuksen: toko on maailman siistein juttu. Jos Popa on henkisesti valmis niin sitten käymme korkkaamassa kisat ja yritämme saada ALO1. Mutta en halua pitää tämän kanssa mitään kiirettä. Hyvän pohjan rakentaminen on tärkeämpää. Jatkamme Riitan hyvässä opissa.

Koiratanssi: Popa opettelee paljon temppuja josta voimme sitten jossain vaiheessa rakentaa ohjelman.

Haku: Neiti käy hakuilemassa myös ilokseen ja pohtii onko tämä neitosen laji (muutaman kokeilun perusteella todellakin on!)

Agility: Alkeiskurssi ja hyppytekniikkaa

Muuta: Luustokuvat, arjessa opetellaan hihnakävelyä ja luoksetuloa. Yritämme pysyä terveenä vaikka vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää tämän neidin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti