tiistai 27. joulukuuta 2016

Olipa kerran ihana loma


Loma on tehnyt tehtävänsä. Minulla oli syksyn jäljiltä menossa järkyttävä koiraburnout. Treenaamisesta oli tullut enemmän velvollisuus kuin hauskanpitoa. Syypäänä hieman puuhakas pennun ketale, jonka kanssa tunsin velvollisuudekseni juosta paikasta toiseen. Olin loman kaipuussa ja nyt tämä 2 viikkoa ilman koiraharrastusta alkaa tehdä tehtävänsä ja motivaatio palautua. Vielä viikko otetaan rennosti ennen arkeen palaamista.

Popa on ollut kyllä ihan järkyttävä pentu. Pentukuumeni on haudattu ainakin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Ajatuskin pienistä palleroista aiheuttaa puistatusta. Neidistä on kuoriutunut vielä kamalampi teini. Luoksetulot kaikuvat kuuroille korville, hihnakävely muistuttaa enemmän hinaamista ja joka asiaan täytyy reagoida. Ja ei, se ei edelleenkään nuku koskaan. Arki vaatii siis vieläkin paljon työtä.

Samat ominaisuudet jotka tekevät siitä raskaan pennun, tekevät siitä fantastisen harrastuskaverin. Se on älykäs, sisukas, taistelutahtoinen ja energinen. Se reagoi nopeasti ja haluaa joka solullaan tehdä työtä ja kokea haasteita.

Lomalla tytöt ovat pelanneet älypelejä. Popa on osoittautunut aika älyköksi niiden kanssa. Se oppii vaikeimmatkin versiot nopeasti ja jaksaa työskennellä sisukkaasti namipalan eteen. Työskentelyssä äänitehosteet käyvät kyllä kovalla jos neitonen ei heti ymmärrä miten peli ratkaistaan. Sanoin että jos meistä ei mihinkään muuhun ole niin osallistun Popan kanssa älypelikilpailuun.

Priya taas luovuttaa helposti pelien kanssa ja tuntuu tarvitsevan tukeani pelin ratkaisuun. Se pohtii ja miettii mutta ei uskalla kokeilla vaihtoehtoja jos en ole vieressä kannustamassa. Joku sentään tarvitsee minua ongelmanratkaisuun <3


Tytöt saivat joululahjaksi pelien lisäksi aktiivisuuspannan. Se laitetaan koiran kaulaan ja se mittaa koiran aktiivisuutta samalla lailla kuin aktiivisuusranneke ihmisillä. Panta on ollut nyt muutaman päivän Popalla ja taulukot hyppivät nupissa. Laitan tukoksia blogiinkin kunhan saan kerättyä tietoa pidemmältä ajalta. Erityisesti minua kiinnostaa tietää miten levoton Popa on öisin tai yksin ollessaan. Jo nyt panta on tallentanut yöllä sellaista puuhastelua johon minä en ole herännyt.  Panta on myös oivallinen apuväline selvittämään sitä millaisen päivän jälkeen Popa nukkuu yönsä levollisesti tai millainen aamurytmin täytyy olla jotta yksinolo sujuu rauhallisesti. Priyalla panta on mielenkiintoinen apu ainakin painonhallinnassa.

Lahjaksi tuli tottakai myös uusia leluja. Priya sai rakastamiaan palloja ja Popa vetoleluja.

Lomalla ollaan vietetty myös laatuaikaa spanieliseurassa. Tai luulen että Popan seura ei ole ollut luppakorvien mielestä kovin laadukasta..Uusivuosi vietetään vielä täällä Jyväskylässä kauempana rakettien paukkeesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti