lauantai 1. lokakuuta 2016

Olipa kerran Poppanan uimakoulu

Siskoni pakkasi miehensä, äitimme sekä koiransa Panun autoon ja tuli ilahduttamaan meitä viikonlopuksi. Tämän kunniaksi päätimme hetken mielijohteesta mennä polskimaan. Panu-spanieli ei ole koskaan ollut mikään vesipeto. Yleensä se piiloutuu penkin alle tai lymyilee mahdollisimman kaukana nähdessään vettä. Panu on jopa kerran unohtanut uida kun se on houkuteltu veteen ja uponnut kuin kivi pohjaan asti. Popalle tämä uintikokemus oli myös ensimmäinen. Sen ainut kosketus veteen on ollut pihalla vesisateessa ja silloin on sanottu että hyi vettä ja äkkiä sisälle. Etukäteen ajattelin että hyvin todennäköisesti vain Priya ui ja meille muille tämä tulisi olemaan vähemmän nautinnollinen kokemus.

Peseminen oli mielenkiintoinen projekti. Popa nosti suihkusta aivan järkyttävän numeron. Se rääkyi niin että naapurissakin varmasti kuultiin että täällä hakataan pentuja. Kun huomasi että julmettu huuto ei auta niin tyytyi mököttämään suihkun alla. Priya yritti joka välissä ryöstää altaille kun huomasi että olin vienyt vinkuvan kumipallon odottamaan sen reunalle. Se puki ylleen ihmeellisen maanisen ilmeen ja luikki lähemmäs joka kerta kun silmäni vältti. Panun turkkiin sai iskeä ainakin kilon shamppoota ennen kuin vesi kirkastui edes vähän. Spanieli tyytyi kohtaloonsa, mutta näytti hakatulta. Altaalle Popa talsi häntä pystyssä ja pyrähteli iloisesti ympäriinsä. Priya sai vinkupallonsa ja asettui rampille odottamaan että joku tajuaisi heittää sen. Sen uimahypyt venyivät taas puoleen altaaseen asti. On se kumma kun niin rauhallinen ja järkevä koira ei osaa koskaan mennä altaaseen asiallisesti.

Popa yllätti minut rohkeudellaan. Se kirkui Priyan lelujen perään. Veteen uittajan piti saattaa se, mutta kun uimisen rytmi löytyi niin se ui itsekseen iloisia lenkkejä vailla huolen häivää.

Panun asenne uimiseen oli vähemmän positiivinen. Se näytti kurjalta, mutta räpiköi eteenpäin kannustuksen saattelemana.
Tässä on video Popan tyylinäytteestä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti