maanantai 31. lokakuuta 2016

Olipa kerran Popa 4kk


Popalle pyörähti jo vähän aikaa sitten mittariin 4kk. Nyt kun alan mennä jo sekaisin viikoissa niin on hyvä alkaa laskemaan neitosen ikää kuukausina.

Popa on neljän kuukauden ikäisenä edelleen se sama tättähäärä ilopilleri joka käveli meidän elämää ilahduttamaan muutama kuukausi sitten. Popa on lepattava vilkas pieni perhonen joka ryöppyilee iloisuutta ympäriinsä. Sosiaalistamisikä on selvästi jo ohi ja pieni mörköily nostaa päätään. Popa on helposti hieman nopeasti reagoiva ja reagoi yhtä nopeasti myös äänellä kaikenlaiseen epäilyttävään.  Hervannan kasvatti ei välitä metelistä eikä liikenteestä, mutta pelottavat asiat ovat helposti jotain täysin typerää niinkuin kanto, karkkipaperi maassa tai lumen alta pilkottava oksa. Meillä on menossa siis juuri tämä ikä.

Olen ehkä muutaman kerran tainnut mainitakin että Poppanan kanssa on tosi kiva treenata. Se ottaa hommat hellyttävän tosissaan. Pieni koiranalku tuijottaa minua niin intensiivisesti kentällä ja oikein vaatii jotain uutta opittavaa.

Hampaita tippuu ja painoa neidiltä löytyy 9,7kg.

Tässä video Popasta joka puuhastelee hallilla 15-17vko ikäisenä.
7 kommenttia:

 1. Millä tekniikalla opetat seuruuta? T.utelias 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Popan on tehnyt seuruuta aina monella tapaa. Tuossa videolla tehty seuruu on tehty tarjoamisen kautta niin että aluksi jos popan on vain vilkaissutkin minua niin siitä merkkaus ja palkka vasemman jalasta viereen.Peruuttamalla tehtyä "seuruuta" ja häiriöitä siinä ollaan tehty myös ja pivottialustalla pyörimistä.

   Poista
  2. Hemmetin autocorrect puhelimessa! Siis tarkoitus oli lukea että popan kanssa on tehty seuruuta aina monella eri tavalla :)

   Poista
  3. No voi murr. Siis aika monella tavalla.

   Poista
  4. No tuota peruuttamista katoin. Kun muistan joskus jostain bonganneeni jonkun ohjeen tuohon peruuttamisella rakennettuun seuraamiseen ja se silloin jäi "tutustu tähän paremmin myöhemmin" ja nyt en enää muista mistä sen aikoinaan löysin... Joku jonkun keksimä (yllärpyllär) metodi se oli :D Kivan näköstä menoa enivei!

   Poista
  5. Kiitos! Peruuttelun ideana on opettaa kontakti eri tilanteessa ennen kun sitä vaaditaan seuruussa. Sitten koiralla on tavallaan jo ajatus katkeamattomasta kontaktista kun se otetaan vasemmalle puolelle seuraamaan. olen tehnyt häiriöitä ja kasvattanut matkaa peruuttelemalla. Vasemmalla puolella teemme vain ihan oikeaan paikkaan hakeutumista.

   Poista