maanantai 10. lokakuuta 2016

Olipa kerran PEPE-kurssiMulla on vielä luonnoksissa postaus meidän ahkerasta viikonlopusta, mutta ensin oli pakko päästä julkaisemaan tämä kun treeneit ovat tuoreeltaan mielessä. Poppana aloitti tänään Tanja Kurikan pepe-kurssilla. Kurssin ideanan on opettaa pennuille agilityssä ja muissakin koiraharrastuslajeissa tarvittavia pohjataitoja. Popan kasvattaja ehdotti kurssia ja sain kuulla saman suosituksen eräältä treenikaveriltani joten päätin kokeilla Poppiksen kanssa vähän "agilitya".

Ihan ensiksi on pakko kehua kouluttajaa. Hän oli ihan super positiivinen ja innostava. Tykkäsin tosi paljon siitä miten hän loi treeneihin sellaista innostavaa ilmapiiriä. Näissä pentutreeneissä ei nyt mitään varsinaista agilitya tehdä mutta voisin kuvitella että hänen treeneissään saisi itsestään irti aika hyvin jollain radalla.

Harjoituksetkin olivat myös innostavia ja kivoja. Sain mukaani aivan uusiakin ideoita ja valtavan annoksen treeni-intoa!

Kurssi järjestetään SDP-hallilla Lempäälässä Ideaparkin vieressä. Olen käynyt tässä hallissa joskus talkoilemassa mutta treenipaikkana se on minulle aivan uusi. Myös Popa sai siis kokemuksen uudesta hallista treenipaikkana.

Aloitimme kurssin luoksetuloilla. Kouluttaja jäi pitämään Popaa ja minä juoksin poispäin ja kutsuin pennun näkyvään leluun. Ensimmäisellä kerralla löysäilin itse juoksussa joten minut laitettiin juoksemaan kunnolla uudelleen.

Tämän jälkeen teimme samanlaisen luoksetulon, mutta koiralle pudotettiin lelu kesken matkan ja se sai käydä tähän kiinni. Tässä ajatuksena opettaa koiralle ajatusta siitä että se ei juoksisi vain sokeasti ohjaajan perässä vaan hakisi myös kohteen siinä matkalla. Tulevaisuudessa sitten niitä esteitä. Poppana juoksi ensimäisellä toistolla lelun ohi. Minun piti pysähtyä ja kannustaa sitä menemään lelulle. Kun se kävi leluun kiinni niin kehuin ja leikimme sillä yhdessä. Toisella toistolla Popa jo nappasi lelun matkalta.

Sitten jakaannuimme niin että yksi koirakko teki kerrallaan kouluttajan kanssa lisää luoksetuloja. Loput saivat odotellessaan harjoitella metallikippojen rämäyttämistä. Ideana oli ensin totuttaa koira kolinaan koputtamalla kuppia lusikalla ja palkkaamalla äänestä. Sitten rakennettiin ihmeellinen rakennelma metallikupeistä ja opetettiin koira hajottamaan se, aiheuttaen näin valtavan metelin maailmaan. Tämän harjoituksen ideana on totuttaa pentu sen itsensä aiheuttamaan ääneen, johon agilityssä törmätään keinussa.

Kouluttajan kanssa harjoittelimme puolen vaihtoja, Koira kutsuttiin luokse samalla lailla kun alkutunnistakin, mutta sitten vaihdettiinkin ohjaavaa kättä, jolloin koira teki laukanvaihdon. Teimme näitä puolenvaihtoja valssin ja persjätön kautta. Lopuksi teimme vielä kaksi puolenvaihtoa niin että kutsuin koiran ensin toiseen käteen, vaihdoin toiseen ja palkkasin vielä takaisin alkuperäiseen käteen. Tästä kouluttajamme otti pienen videopätkän.Lopuksi teimme vielä kuolleelle lelulle lähetystä. Ensin kädessä olevalle kuolleelle lelulle niin että omalla aktiivisuudellaan pentu sai kuolleen lelun taas liikkumaan. Sitten lyhyeltä matkalta lähetyksiä maassa makaavalle lelulle.

Kotiläksyt:

- Tee 5 iloista ja hyvin palkattua luoksetuloa päivässä vuoden ajan.
- Käy leikkimässä ainakin 20 eri paikassa pennun kanssa.
- Opeta koira rämäyttämään kasa metalliesineitä uunipellin päällä
- Luoksetuloa ja puolenvaihtoja siinä
- Pantaan tai valjaisiin tarttuminen koiralle positiviseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti