maanantai 3. lokakuuta 2016

Olipa kerran liian hidas ferrarin rattiin
Popa täyttää huomenna jo 14vko. Sillä on jalkaa kilometritolkulla ja valtavan pitkä asennehäntä. Painoa 8kg.  Sain kasvattajalta jo kommentin että onko Poppelsson vienyt kaiken aikani kun en päivitä blogia enää samaa tahtia. Vastaus: on. Jos aikaisemmin väitin että se ei nuku koskaan niin valehtelin. Sillon se nukkui paljon. NYT se ei nuku koskaan. Jalkaa tulee lisää ja vauhti vaan kasvaa. Viimeksi eilen vein tytteröisen hallille treenaamaan ja kävimme vielä kirsikaksi kakun päällä tunnin lenkillä koirakavereitten kanssa. Neito nukkui reissun päätteksi tunnin nokoset ja aloitti riehumisen taas. Käänsin katseeni hetkeksi tv:n ruutuun ja neiti oli silpunnut talouspaperirullan. Ja vastaus kysymykseen: "hmm. Ehdinköhän käydä nopeasti vessassa ? Ei kai se ehdi mitään tehdä." on: et ehdi, se on keittiön pöydällä haukkumassa hiusharjalle.

Se on ihan hiton kekseliäs. Toisaalta treenatessa olen tykännyt tästä ominaisuudesta. Sille on ollut todella helppo ketjuttaa treenejä tai muokata niitä. Se keksii hetkessä uudet asiat ja soveltaa nopeasti jo oppimiaan juttuja. Arjessa tämä tarkoittaa sitä että meillä availlaan kaappeja ja kiipeillään pöydille.

Kamalintahan tässä on se että Popa on juuri sitä mitä halusinkin: nopea ja kiihkeä pieni ferrari. Tällä hetkellä tunnen itseni auttamattomasti liian hitaaksi ja kömpelöksi. Sillä aikaa kun minä yritän asettua asemiin niin Popa on tarjonnut jo oikeaa asiaa ilman minua, kyllästynyt ja pomppinut iloisesti lepattamaan johonkin muualle. Se opettaa minulle sitä mitä Priya ei ole koskaan opettanut: nopeutta. Sähäkkä koira vaatii sähäkämmän ohjaajan jotta se ei kyllästyisi. Ainakin Popan kaltainen lepattaja jonka mielestä koko maailma on vaan niin ihmeellisen hieno paikka.

Olemme Popan kanssa talvikaudella Piia Karisen kouluttajakoulutuksessa. Siellä saimme tehtäväksi valita kolme liikettä joita haluamme kurssilla työstää ja laadimme näihin tavoitteet. Popalle valitsin liikkeiksi seuraamisen, noudon ja eteenlähetyksen. Kuvasimme tänään videoita hallilla siitä missä vaiheessa harjoitukset ovat tällä hetkellä.

Tässäpä meidän video. Ei ole vielä mitään kovin hääviä ehditty tekemään kaiken säätämisen ohessa. Videossa on musiikki joka soi Popan päässä koko ajan. Siis ihan koko ajan. Tai lulen että sen päässä soi vaan tuo "everything is AWESOME" osuus. Se loppu jossa sanotaan "part of a team" jää joskus hieman paitsioon.Uusia juttuja mitä ollaan tällä viikolla tehty on istuminen mikä on osoittautunut tättähäärälle melkoiseksi päänsäryksi opettaa. Perusasentoa on yös tarjottu ilman laatikkoa jo, mutta vain kotiseinien sisällä rauhassa kaikelta ihanalta häiriöltä.

Popa on edelleen juuri sitä mitä halusinkin. Kaikessa ärsyttävyydessään se on aika fantsu otus. Loistotyyppi!

5 kommenttia:

 1. :-) Vauhtipuppi. Mitäs Priyalle kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Priyalle kuuluu oikein hyvää :) Se on treenannut nyt tosi vähän ja vaikuttaa tyytyväiseltä kun jumejakaan ei ole ollut pahemmin selässä :)

   Poista
 2. Ihana ja taitava Popa! :D Kuulostaa vähän samalta kuin Toren pentuaika. Ja myönnettäköön, etenkin agilitykentällä olen edelleen liian hidas ja kömpelö Toren kanssa. Mutta on nää energia- & vauhtipakkaukset silti vaan parhaita, vaikkei ihan aina itse mukana pysykään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Popa kiittää! :) Vauhtipakkaukset on kyllä parhaita!

   Poista