perjantai 16. syyskuuta 2016

Olipa kerran pää täynnä hattivatteja

Siskoni kanssa tokaisimme oivan kuvauksen Popan iltavillistä: "Nyt sillä ei ihan ole kaikki muumit laaksossa vaan se laakso on täynnä hattivatteja." Popa aivan mahdoton seikkailija. Eilen se keksi loikata tietokonetuolille ja sitä kautta tietysti pöydälle. Se on kaatanut vesilasin Priyan niskaan ja roikkunut hulluna kuivumassa olevista lakanoista. Sen kanssa sattuu ja tapahtuu jatkuvasti. Tuntuu että aina kun se on hereillä saa olla silmät selässä tarkkailemassa neitokaisen touhuja.Eilen Riitan penturyhmässä teimme nami-lelu vaihtoa. Ajatuksena on opettaa pennulle eri palkkasanat erilaisiin palkkoihin ja totuttaa se huolettaa vaihtamaan niiden välillä. Tuire Kaimion luennolla oli puhetta siitä miten pelkkä palkkasana luo tunnetilaa liikkeeseen ja Tuikku itsekin käyttää koulutuksessa eri palkitsemiseen erillaisia ehdollisia vahvisteita. Koska olemme jo Priyan kanssa totuttanut itseni tiettyihin palkkasanoihin niin Popa seurasi perässä vähän niinkuin luonnostaan.

Kun perusharjoitus on tuttu pennulle niin meitä kehotettiin kokeilemaan palkkasanoja niin että toinen palkka oli tyrkyllä lattialla. Kävikö koira kiinni siihen vai kuunteliko se tuli hakemaan ohjaajalta oikean palkan. Molemmat palkat voi myös laittaa vierekkäin lattialle ja vapauttaa koira vain toiselle niistä. Tässä hieman haastetta vielä meille.

Toinen harjoitus minkä teimme oli seuraamisen paikan ja vapautuskäskyn harjoittelu. Kävelimme ympäri hallia ja kun koira katsahti minua päin niin merkkasin tämän. Palkka annettiin vasemman jalan sauman vierestä. Tämän jälkeen koira vapautettiin. Palkan suunta aivopesee koiraa hakeutumaan lähemmäs seuraamispaikkaa ja myöhemmin tarjoamaan seuruuta.

Pelkäsin koko harjoituksen ajan että Popa kyykkää pissalle hallin lattialle joten oikein osannut rentoutua. Silloin kun rentouduin niin harjoitus sujui paremmin. Kotiläksyksi saimme tämän harjoituksen työstämisen esimerkiksi lenkillä: kaikki palkka tulee siihen paikkaan missä haluamme koiran seuraavan aikuisenakin.

Popan kanssa oli taas todella mukava tehdä hommia. Kerrassaan mahtava pentu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti