lauantai 24. syyskuuta 2016

Olipa kerran OnniDog´16 sunnuntai

Postaus lauantaista

SunnuntaiSunnuntai aamuna maailma heräsi paksun sumuverhon alla. Minä heräsin jo kauan ennen herätyskellon pirahdusta virkeänä ja käytin nämä hiljaiset minuutit tulevan päivän tapahtumien pohdintaan. Aamu vietettäisiin peltojäljen parissa ja iltapäivä taittuisi uppoutuneena agilityyn, leikkimiseen ja dopoon.

Meillä ei ollut mikään tuli hännän alla, joten söimme ison aamupalan. Koirat kerjäsivät laiskasti pöydän alla. Paitsi Popa joka juoksenteli päättömästi ympäri keittiötä ja leikki sukalla. Sen riemu ei meinannut millään rauhoittua edes autossa kun pakkasimme sen häkkiin. Matkaamme säesti heiluvasta häkistä kuuluva kitinä.

Ajoimme OnniDogin pääalueelle odottamaan kouluttajaamme. Popa palloili alueella mukana ja sai maistaa esittelyssä olevaa namia. Se upposi alas niin hyvin että kevensin lompakkoani ostamalla koirille näitä herkkuja.Peltojäljen kouluttaja Elsi Pääaho tuli hakemaan meidät pääalueelta ja ajoimme autot pellon reunaan. Kävimme läpi hieman peltojäljen perusteita ja selvitimme jokaiselle oman tason mukaisen treenin. Priya teki kaksi jälkeä, ensin 40 askelta suoraa jälkeä, jossa nameja oli jokaisella askelella. Tallasin sen melko pienin askelin. Priya nuuskutti sen läpi omalla rauhallisella tyylillään. Kouluttajamme suositteli Priyalle pidempiä askeleita ja nameja enemmän harvakseltaan. Sen moottori antoi periksi tihemmätkin namit, mutta se olisi tarvinnut pidempää askelta voidakseen liikkua sujuvammin eteenpäin. Priyan toinen jälki oli pidempi ja siinä oli jo kulma. Priya teki tosi kaunista työtä.

Wentti teki kaksi 40 askelen jälkeä. Se veti jäljen läpi omaan holtittomaan tyyliinsä. Marika raukka sai olla kaksin käsin pitämässä spanielia paikoillaan jotta se malttoi ajaa jälkeä tarkasti. Wentin kanssa askelia piti pidentää reilusti jotta ne sopisivat paremmin sen luontaiseen etenemiseen.

Lopuksi Popa pääsi tekemään pentutreenin. Sille tehtiin kolme lyhyttä jälkeä peräkkäin niin että ensimmäinen ja viimeinen jälki ovat helpompia ja keskimmäinen on haaste. Kouluttajamme rakentaa jäljet pennulle näin, jotta treeni alkaa ja loppuu aina itseluottamusta nostavaan helppoon treeniin. Keskimmäisellä pätkällä koiraa haastetaan ja sille otetaan kaikki uudet jutut.

Poppanan ensimmäinen jälki oli 15 askelta, toinen 20 askelta ja viimeinen 15 askelta. Se lähti hieman kysyvästi liikkeelle. Ensimmäinen jälki meni hieman miettiessä että mitä se mamma nyt haluaa ja miksi maahan on kyvetty namia. Toisen jäljen aikana lamppu syttyi sen päässä. Se alkoi itse hakea seuraavaa askelta löytääkseen namun. Tässä vaiheessa myös vauhti alkoi kasvaa ja sain pidellä Popaa jotta se eteni tarpeeksi rauhassa. Kolmas jälki meni jo täysin sähellykseksi namien perässä. Poppanan mielestä sen olisi pitänyt päästä kiitämään täysiä jäljen läpi ja mieluumin suoraan loppupalkalle.Nuuskimisen jälkeen kävimme lämmittelylenkin Himoksen hienoissa maastoissa. Seuraavaksi oli vuorossa Marikan ja Panun agility. Kouluttaja Susanna Korhonen oli suunnitellut lyhyen radan kokenemmille agiliitäjille. Marika epäili, että Panu saattoi lähteä mieluummin litomaan kuin juoksi ulkona agilityä. Luppakorva ei ole tehnyt agiltyä aikaisemmin ulkona.

Poppana sai seurailla Panun agilityä kentän laidalta. Sillä oli oma projektinsa kaivaa aarteita hiekasta ja liehitellä alueen kaikkia koiria. Priya ja wentti odottivat häkeissä kauempana. Punanuttu veti herneet nenäänsä agilityssä ja pyöri kevythäkissään niin että se oli romahtanut. Wentti puolestaan onnistui repimään metallihäkkinsä seinän paikoiltaan.

Panulle agilityrata näytti aika helpolta. Luppakorva yllätti meidät eikä karannut kertaakaan kentältä.Seuraavaksi riensimme läheiselle huoltoasemalle syömään. Koska aurinko paistoi kuumasti taivaalta niin emme uskaltaneet jättää koiria autoon ruokailun ajaksi. Agilityn odotteluepisodi romahtaneine häkkeineen todisti ettei niitä uskaltanut myöskään jättää koiraparkkiin ilman valvontaa. Haimme siis evästä huoltoasemalta ja ruokailimme autossa.

Ruokailun jälkeen Popa osallistui leikkitunnille. Leikimme hieman yhdessä erilaisilla leluilla ja sitten pennut saivat leikkiä keskenään. Popa kiusasi 5kk vanhaa cavalierpentua ja juoksenteli yksinään pitkin peltoa.

Samaan aikaan wentti kävi kokeilemassa viehejuoksua Marikan kanssa. Papparainen oli kiihtynyt tästä hurjasti niin että vieheeltä meinasi lähteä henki. Tämä ei ollut kuulemma ihan viehejuoksun tarkoitus,..Tästä lähdimme tämän vuoden OnniDogin viimeiselle tunnille: Dopoon. Ohjaajana toimi Susanna Nieminen. Tässä vaiheessa treeniväsymys painoi kaikkia, jotin otimme vain lyhyitä treenejä vaihdellen treenaavaa koiraa. Priya ja Popa pääsivät molemmat kanssani hieman jumppaamaan ja tustustumaan palloihin ja tasapainotyynyyn.

Meitä ohjaajiakin rääkättiin pienellä jumpalla. Minusta ei olisi kyllä saanut yhtään enempää vatsalihaksia irti vaikka joku olisi heilutellut palkkaa nenän edessä joten pidimme treenit kevyenä.

Dopon jälkeen suuntasimme takaisin pääalueelle ja asetuimme jonoon kohti temppurataa. Temppurata oli suunniteltu tapahtuman loppuhuipennukseksi ja jokainen osallistuja sai palkinnon. Rataan kuului erilaisia temppuja ja esteitä josta koiran sai houkuteltua läpi. Marika osallistui ensin Wentin kanssa ja minä sitten Popan kanssa. Tämä olikin hauska loppukevennys raskaalle viikonlopulle!Meillä oli aivan hurjan hauskaa tapahtumassa ja iloittauduimmekin alustavasti jo mukaan ensi vuoden hulinaan. Parhaiten mieleen jäi koulutuksista vepe ja peltojälki, jotka oli molemmat hauskoja ja samalla erittäin opettavaisia. Niissä kouluttajat olivat osanneet rakentaa pitkät koulutukset niin että jokainen sai kokeilla lajia juuri tarpeeksi. OnniDogin kaltaisen tapahtuman parhaat edut ovatkin mielestäni juuri uusien lajien kokeileminen. En välttämättä lähtisi tapahtumaan tekemään itselleni tuttuja juttuja tai hakemaan oppia esimerkiksi tokoon tai agilityyn. Uusien lajien kokeiluun tapahtuma onkin parhaimmillaan.3 kommenttia:

 1. Luin molemmat onnidog postauksesi ja ihanat koostevideot olet väsännyt! Tulee melkein kateus kun itse en päässyt tänä vuonna vielä osallistumaan :'D Ihana pieni säheltäjä Popa!! Pistää väkisinkin hymyilyttämään kun tuota pentuhöpsöilyä katselee. Ei kyllä pitäisi yhtään lukea mitään pentublogeja kun oma pentukuume kasvaa joka kerta aina vaan uusiin sfääreihin :D Kylläpä Priya jäljestää ihanan rauhallisesti ja keskittyneesti! Suloinen ♡ Tosi hauskan näköistä on kyllä ollut teillä siellä! Ihanaa että tämmöinen tapahtuma on! :)

  VastaaPoista
 2. Luin molemmat onnidog postauksesi ja ihanat koostevideot olet väsännyt! Tulee melkein kateus kun itse en päässyt tänä vuonna vielä osallistumaan :'D Ihana pieni säheltäjä Popa!! Pistää väkisinkin hymyilyttämään kun tuota pentuhöpsöilyä katselee. Ei kyllä pitäisi yhtään lukea mitään pentublogeja kun oma pentukuume kasvaa joka kerta aina vaan uusiin sfääreihin :D Kylläpä Priya jäljestää ihanan rauhallisesti ja keskittyneesti! Suloinen ♡ Tosi hauskan näköistä on kyllä ollut teillä siellä! Ihanaa että tämmöinen tapahtuma on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva että tykkäsit videoista :) Meillä oli kyllä tosi hauskaa ja videot ovat ihana muisto tästä viikonlopusta.

   Poista