perjantai 26. elokuuta 2016

Olipa kerran treenejä ja elämää

Ensiksi jaan päivän naurut: sain kuulla ystävältäni että Popa tarkoittaa venäjäksi peppua! Ei ole mennyt nallekarkit tasan minun koirillani nimien suhteen koska Priya tarkoittaa suosikkia. Tämän kuultuani olen aivan satavarma että Popan nimi on todellakin Popa. 

Popaa on sosiaalistettu oikein kunnolla. Se on elänyt Priyan elämää roikkuen aina mukana treeneissä ja muissa huveissa. Onneksi Priya on koira joka kulkee mukana "vasemmalla kädellä" koska muuten pikkupennun, aikuisen koiran ja kahden häkin kuljettaminen keskustassa voisi olla hieman mielenkiintoista. 

Eilen Popa oli mukana eteläpuistossa Priyan treeneissä. Kävelimme keskustorilta satamaa pitkin eteläpuistoon. Matkalla törmäsimme mm. opiskelijaporukkaan jotka huusivat kovaääniseen ja pelasivat jalkapalloa pukeutuneena valtaviin hamsteripalloihin. Menin lähemmäs porukkaa hengailemaan saadakseni hyödyt irti oudosta tilanteesta. Yritin siinä tohkeissani osoitella ihmispalloja, jotka juoksivat ja kaatuilivat ympäri puistoa. "Katos pentu mikä tuolla on! Kato nyt sitä niin minä naksautan!" Mitä tekee pentu? Roikkuu raivolla muristen kiinni lahkeessani, hihnassaan, Priyassa tai ruohonkorressa. Joskus tekisi meli sanoa että Popa on hieman yksinkertainen. Sillä on omat projektinsa ja vain sillä projektilla on merkitystä, ihan sama vaikka koko maailma räjähtää vieressä. Kieltämättä tämä on oikein kiva piirre tulevalla harrastuskoiralla, mutta tuollaisissa tilanteissa se lähinnä naurattaa minua.

Priyan treenien ajan kakara veti sikeitä häkissään. Aluksi taisin kuulla vähän protestointia pennun vangitsemista vastaan mutta sitten se hiljeni. Eteläpuisto kunnostautui taas häiriöissä kun vieressämme pelasi joukko jalkapalloilijoita ja minigolfradalta kuului suosionosoituksia. Priya toimi juoksuista huolimatta todella hyvin. Se teki erilaisia hauskoja tunnareita, joissa sain haastaa Prilliksen nenää. 

Pentu pääsi hommiin treenien jälkeen. Se teki kentällä nami-lelu vaihtoa, kuolleelle lelulle lähetystä ja kahden lelun leikkiä. Nyt seuraa pennun hehkutusta: se oli maailman pätevin pieni! Popa keskittyi täpöllä tekemään kanssani kaikesta häiriöstä huolimatta. Se leikkii vaikka oman ruokakuppinsa päällä ja vaihtaa pyynnöstä siitä namiin. Kun hetsaan sitä vähän lelulla niin se huutaa lelun perään, iskee täpöllä kiinni ja taistelee rajusti muristen ja silmät leiskuen. Mitä hyvää olen tehnyt että olen ansainnut tuollaisen kakaran. 

Tänään treenit suuntaisivat hallille. Prillis pääsi tekemään stoppeja ja lisää hauskoja tunnareita. Pöksyistä huolimatta punanuttu työskenteli loistavasti. Pentu teki samanlaisen setin kuin eilen, mutta sen lisäksi luoksetuloja niin että pentu usutetaan lentävän namin perään ja kun se nappaa namin maasta, ohjaaja juoksee pakoon ja palkkaa koiran leluun.

Popa on päässyt treenien lisäksi harjoittelemaan sosiaalisia taitojaan. Priyahan on leikittänyt pentua tosi kiltisti. Nyt juoksujen alettua sen alkanut nätisti myös kieltää Popaa, mikä on aivan loistava juttu. Pentu reagoi kieltoihin hyvin ja ymmärtää sitten jättää Priyan rauhaan. Tiistaina Popa pääsi leikkimään Metka siskon kanssa ja tänään se pääsi moikkaamaan Chili-bortsua. 

Tänään Popa tapasi myös ensimmäisen erirotuisen pennun kun Jonin sisko tuli kylään. Hänellä oli matkassaan saman ikäinen Camu corgi. Pikkuinen pötkylä näytti mustavalkoisessa kuosissaan täysin samanlaiselta kuin Popa lukuunottamatta sitä seikkaa että sen jalat oli sahattu pois. Camu oli rohkea pieni, joka tervehti Priyan ja Popan reippaasti. Popa kävi saman tien kimppuun ja aloitti pienemmän keilaamisen. Onneksi pikku pötkylässä oli asennetta ja se sai Poppanan laitettua kuriin. Muutaman kerran jouduin ottamaan pentuseni kuitenkin jäähylle kun leikit näyttivät menevän hieman yli. 


2 kommenttia:

  1. Hieno Popa! Ja Priya! Popa kuulostaa kyllä mahtipenskalta. :-) Iiks, nytkö Priyalla alkoi juoksut.

    VastaaPoista