sunnuntai 14. elokuuta 2016

Olipa kerran pennulle nimi -kilpailu

Laitoin tämän blogin pystyyn Priyalle päiväkirjaksi 16.8.2013. Ensiviikolla blogi täyttää kolme vuotta ja saa uuden päähenkilön jakamaan Priyan kanssa sankarittaren paikkaa. Tämän kunniaksi halusin tehdä jotain historiallista ja pyöräyttää pystyyn tämän blogin ensimmäinen KILPAILUN!
Mikä voisikaan olla parempi aihe kilpailulle kun uuden sankarittaren nimi.

Kilpailun ideana on siis keksiä pennulle nimi. Arvovaltainen raati valitsee osallistuneista sen luovimman ja parhaan idean. Joten antakaa mielikuvituksen lentää!

Palkintona tästä vaivasta voi voittaa allekirjoittaneen piirtämän muotokuvan koirastasi. Palkinnon voi käyttää minkälaiseen muotokuvaan vain haluaa. Minulta taittuu ihan realistiset vedokset kuin karikatyyrimäisetkin kynäilyt. Voin tehdä koirastasi jopa pienen sarjakuvan. Ideana on se että piirustajan taitoni on voittajan käytettävissä yhteen teokseen. Palkinnon saa itselleen kehystettynä ja sähköpostiinsa digitaalisessa muodossa.

(Ihan vain ylimääräisenä huomiona tähän väliin että minä osaan piirtää. Tikku-ukko teosta ei tarvitse odottaa)


Nimeä varten teidän tarvitsee tavata koira jolle nimi olisi tulossa.

Sen virallinen nimi on Popa.Se on ihan tavallisen näköinen mustavalkoinen lyhytkarvainen bordercollie. Popa on toinen pentueen pienistä sirpukoista. Se on tällä hetkellä rakenteeltaan tosi kevyt ja siro silakka. Näyttää kooltaan puolta pienemmältä kun Priya saman ikäisenä. Turkki näyttäisi jäävän aivan lyhyeksi.

Kasvattajan kertoman mukaan luonteeltaan Popa muistuttaa kovasti äitiään Kuloa. Sitä on kutsuttu "mini-Kuloksi". Kulomaisuus on minun mielestäni loistava piirre joten toivottavasti osaa vaalia sen Kulomaisia ominaisuuksia. Popa on siis syntymäonnellinen touhukas tättähäärä jonka häntä vispaa jatkuvasti. Neitokainen on liikkuvainen, vilkas ja asennettakin löytyy. Se tekee aikamoisia yllätyshyökkäyksiä sisarusten kimppuun. Säpäkkä pieni tötteröhäntä. Popa ei kuitenkaan ole pentueesa hurjin rämäpää tai kovakallo vaan se vaikuttaa vähän kiltimmältä (tai ehkä söpö ulkokuori vain hämää..)

Kuva: Katri Mure

Kuva: Katri Mure

Kuva: Juulia Savolainen


Tässä vielä video siitä kun leikin viisiviikkoisen Popan kanssa ja syötän sitä kädestä. Pussaillaan myös vähän siinä välissä.Tässä tekemässäni videossa Popa on pentu joka syö sukkaani ja tekee yllätyhyökkäyksen nukkuvan kaverin tassuun.Rajoituksena mielikuvitukselle on vain se, että pennun nimen tulisi alkaa P kirjaimella.

Kilpailuun voit osallistua heittämällä ehdotuksesi ja sähköpostiosoitteesi näihin kommentteihin. Osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla blogin lukija. Uudet lukijat otan kuitenkin innolla vastaan!

Kilpailu alkaa N-Y-T NYT ja loppuu viikon päästä sunnuntaina 21.8.2016.

Otan myös mielelläni vastaan palautetta blogista ja kehitysideoita nyt kun pentu pistää meidän asunnon lisäksi koko bloginkin remonttiin.


24 kommenttia:

 1. Pinna, Piina, Provo, Propa, Ping, Pong (kuinka monta saa ehdottaa :D)

  VastaaPoista
 2. Pila, Pika, Priima, Prim, Peto, Pike, Puhti, Pusu :D

  VastaaPoista
 3. Pai, Piper, Polly ja Paloma :)

  VastaaPoista
 4. Apua montaa nimeä on jo ehdotettu, mut yritän nyt keksiä vielä joitain:
  -Panda (sopii väritykseenkin :D )
  -Pipsa
  -Pingu
  -Pii
  -Pihla
  -Perla
  -Penni/Penny
  -Pippa
  -pepita
  -pipa
  -pouta

  VastaaPoista
 5. Onpa kiva päästä lukemaan pentujuttuja pienen kotiuduttua!

  Mä oon aina huono nimissä, pitää tulle "se tunne" ja nähdä minkä nimiseltä pentu näyttää :D Nyt tuli mieleen Palo ja Polte äitinsä tytölle :)

  VastaaPoista
 6. Mulle tuli heti intuitiolla Pomppu mieleen, siitä luonnollisesti Pomppa ja sit kun luin sen olevan pikku-Kulo, niin Komppa! Viimeisin ei tosin ala sillä vaaditulla P:llä, mutta säännöthän on tehty rikottaviksi! Tai mitä jos Popa oliskin vaan Popa, kun kerta nimi jo johdatteli jne?

  Olen valmis antamaan Parsa-Ananaksen (kirjoitusasun saa itse päättää) käyttöösi, josta saa kivasti lempinimen Parsis. Ois peetä ja ärrää ja ässää!

  Ps. Kanssakilpailijoita kannustaisin voittoa havittelemaan, sillä pikku I-pentusista Milli piirsi mahtavan kuvan ihan hetkessä (joka mielestäni tähänkin postaukseen pitäisi ehdottomasti esimerkiksi laittaa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvästi vahva ennakkosuosikki! ;) Olisi ainakin persoonallinen eikä toista ainakaan heti tulisi vastaan!

   Poista
 7. Pippa, Pihka, Poni, Pujo, Pinda, Pija/Piija, Preeti ja Piri :D
  dydelius.93@gmail.com

  Huomaa että itse tykkään vähän erilaisista nimistä :D

  VastaaPoista
 8. Papu, Prita, Preeta, Priska, Prisca, Pixie :) choclatto@gmail.com.

  VastaaPoista
 9. Prada, Prima, Piiku, Penni, Pipa, Panda, Pila, Pops, Popa, Pinni, Playa, Play, Pirre, Pii.. Montako näitä saa ehdottaa? :P

  miraliisa90@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Palo, Polte, Päre, Piri, Pilke, ihan vain Popa, Poppa, Popi, Pro

  VastaaPoista
 12. Paris tai jo aikaisemmin ehdotettu Pro :) Jos alkukirjaimesta oot valmis luopumaan niin Priyan kaa rimmais kivasti leya ;)

  teakatariina@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Paris tai jo aikaisemmin ehdotettu Pro :) Jos alkukirjaimesta oot valmis luopumaan niin Priyan kaa rimmais kivasti leya ;)

  teakatariina@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Jos jatkat näillä sanskritinkielisillä nimillä, Prana olis hyvä :) (noin suunnilleen elämänvoima)
  jyyylia at gmail.com

  VastaaPoista
 15. Pertla, Pinot, Pofur, Pofi, Peila

  Kiira.kayhko@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Pus, Paia, Paly, Perle, Prita, Polyna, Pippuri

  VastaaPoista
 17. Poppana, Pilleri (Ilo-Pilleri :) ), Pitsi, Pili-Pali, Pomo, Pepsi...

  VastaaPoista
 18. Nimipähkäilyt ovat aina haastavia, mutta kokeillaas :D
  Parma, Pätkis, Pulmu ja tuo Popahan on oikeasti mainio nimi!

  VastaaPoista
 19. Popa, Piku, Prilla, Piri, Pirinä

  VastaaPoista
 20. Täällä on jo paljon hyviä vaihtoehtoja, toivottavasti ei tule samoja. Mut ehdotan Ponyo, Poppari, Pila, Pipa, Penta, Papu, Pomppis, Piraija :D

  VastaaPoista