keskiviikko 17. elokuuta 2016

Olipa kerran ensimmäinen päivä kotona


Kuva: Katri Mure


Kaikille pentukuumeisille sellaisia terveisiä että pentuarki on rankkaa. Varsinkin näin alussa kun ei vielä tunne uutta tulokasta tai sen rytmiä. Koko ajan kyylää varpaillaan milloin pentu liikahtaa ja on aika viilättää ulos.

Tänään haettiin sankari kotiin. Luovutus oli suunniteltu navettaan suuntaavan sosiaalistamisreissun yhteyteen. Kasvattaja halusi tarjota pennuille kokemukset vahvoista tuoksuista ja navetalla niitä tuntui riittävän. Hyppäsin aamusta Darjan (toisen pennunottajan) kyytiin ja ajelimme maaseudulle idylliselle tilalle. Siellä kahvittelimme, kirjoittelimme sopimukset valmiiksi ja saimme uunituoreet pentupaketit käsiimme.

Sosiaalistaminen hoidettiin kahdessa neljän pennun laumassa. Ne kärrättiin katsomaan karsinoissaan lepääviä vasikoita.Viikarit miettivät hetken ja ujostelivat ammuvia olentoja. Sitten elämän sietämätön keveys vei ja riemu ratkesi. Tämän jälkeen saimme pidätellä rasavillejä.

Kuva: Katri Mure

Kuva: Katri Mure

Kuva: Katri Mure
Sosiaalistamisen jälkeen otimme kersoista 7vko kuvat. Prosessi oli hiukan mielenkiintoinen koska nämä vauvelit eivät ole mitenkään kovin rauhallisia tapauksia. 

Kuva: Katri Mure

Kuva: Katri Mure

Kuva Katri Mure
Sitten lähdimme matkaan. Nappasimme samaan kyytiin Darjan Rudi-pennun (Rudi tunnetaan tästä lähtien nimellä Love) ja Popan. Siskokset protestoivat hetken äänekkäästi vangitsemistaan. Neitokaisilla olisi vielä ollut hepulit kesken. Kun auto lähti käyntiin niin he sammuivat molemmat ja matka kohti uutta elämää alkoi unten mailla.Hervannassa Joni tuli Priyan kanssa pihalle vastaan. Suunnitelma oli että Prii saisi terpata uuden kaverinsa pihalla ensin. Huomasimme kuitenkin että Popalla ei ole hihnaa joten Priya sai nuuskaista tuliaiset vain sylistäni ja tutustuminen tapahtui meidän olohuoneessa. Tässä on video ensimmäisestä kohtaamisesta.


Priya oli sitä mieltä että pentu oli tuotu tänne hänen kanssaan leikkimään. Popa riemastui uudesta paikasta ja lähti heti häntä tötteröllä valloittamaan paikkaa. Priya kirmasi perässä ja yritti tökkiä kaveria painimatsiin. Kun pyyntöihin ei lämmetty niin Priya katsoi minua vain kysyvänä: "hei toi on rikki, se ei leiki."

Kun paikat oli tutkittu niin neiti tättähäärä malttoi hieman sytytellä alkeellista leikkiä Priyan kanssa. Niistä tulee varmasti hyvät kaverit. En voi muuta kuin ihailla kuinka selväpäinen ja kiva koira Priya on. Se otti vieraan pennun kotiinsa tuosta noin vaan hyväntuulisena. Ai että minä rakastan sitä koiraa.

Popa on ollut äärettömän reipas rasavilli. Se riehuu, tutkii, pureskelee ja riehuu vielä enemmän. Kyytiä on saanut nyt jo lelujen ja luiden lisäksi matto, sohva, pöydän jalka, lista, tulostin, paperipino, lattikko.. Se on kyllä melkoinen tättähäärä. Huolia tai murheita ei tunnu olevan ollenkaan. Hissi oli ainut ahdistava asia, mutta siinäkin matkustettiin jo reippaasti iltaan mennessä.

Popa leikkii ihan kaikella: jalalla, sukalla, takin hihalla, sormella, Priyan hännällä.. Illalla kävimme jo vähän pyörähtämässä kauppakeskus duon pihassa ihailemassa hervannan luontoa. Siellä ajattelin vähän leikittää penskaa ja sain kohta irrottaa hurjasti mörisevää pentua untuvatakkini hihasta irti. Mahtava pent! 

6 kommenttia:

 1. Onnea puppilaisesta! <3 Voi Priya, ihana kun noin uteliaasti ja kiinnostuneesti katselee pikkuista kaveria. <3 Popa kuulostaa kyllä ihanalta!

  VastaaPoista
 2. Ja ihana toi teidän yhteiskuva!

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka kohtelias Priya on! Gatsby on aina vähän liian innokas pentujenkin suhteen eli saa olla menoa jarruttamassa. Veljen mielestä pentuja voi ihan hyvin vähän töniä ja kutsua haukkuen ja ärräten leikkiin...

  Popa kyllä uhkaavasti jää Popaksi, ainakin mun mieleen, kun se sillä nimellä kulkee edelleen!

  VastaaPoista
 4. Onnea pennusta! Vaikuttaa mahtavalta tyypiltä :) Ja Priya on ihastuttava!

  VastaaPoista
 5. Onnea pennusta! Hyvin menee jo nyt ja varmasti tulee hyvät kaverukset! Ja aivan ihastuttava pieni pentu<3

  VastaaPoista
 6. Tuih! Onnea! Ja ihanaa tulevaa pentuarkea! :)

  VastaaPoista