sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Olipa kerran laseria lihaksiinKirjoittaessani tätä postausta Priya köllii ketarat ojossa keskellä sänkyä. Masu on täynnä hyvää ravintoa ja uudet lelut ripoteltuna sängylle huolelliseen muodostelmaan sen ympärille. Se nukahti kesken operoinnin ja yksi puolisyöty pehmolelu roikkuu sen suupielestä. Tästä näystä huolimatta uskallan väittää että sillä on aika rankka elämä. Tämä rankka elämä kertyy sen lannerangan ja alaselän alueelle kireänä möykkynä.

Juuri ennen juhannusta prinsessa kävi toisen kerran Heidi Ruohon käsittelyssä Koirapalvelu Taidoggaalla. Selkä oli paremmassa kunnossa kuin viimeksi. Sen lannerangan lihakset eivät olleet enää niin kireä möykky hierojan sormien alla. Hoitamista selässä silti oli. Sen huomasi jo vastaanoton alussa kun selkä yritti tunnustellessa muljahdellen pakoon ja Priya loihti esiin kurjimman ilmeensä.Tällä kertaa hieronnan lisäksi lantion aluetta hoidettiin myös laserilla. Hierojan käyttämä laserhoito on matalatehoista laser terapiaa (low level laser therapy LLLT). Laite yhdistää hoidossa matalatehoisen lasersäteilyn, sykkivän infrapuna-säteilyn, näkyvän punaisen valon ja staattisen magneettisen säteilyn. Se parantaa paikallista verenkiertoa, mikä vähentää hapenpuutetta kudoksessa tai solukossa samalla lievittäen kipua. Se on erityisen tehokas heikentyneestä verenkierrosta johtuvan tulehduksen hoidoon lihaksessa erilaisten vammojen yhteydessä.

Nopealla vilaisulla internetin ihmeellisessä maailmassa löysin tapauksia jossa laseria on käytetty muunmuassa erilaisten urheiluvammojen, hermovaurioiden, nivelrikon, lihaskivun, luunmurtumien, jännetulehdusten sekä leikkauksien jälkeen lievittämään kipua ja vilkastamaan hoidettavan alueen verenkiertoa.Laser on ei-kajoava hoitomuoto, joten se sopii erityisen hyvin myös  Priyan lantion alueen hoitoon ja kivun lievitykseen. Hoito on kivuton. Se tuntuu korkeintaan lämpimältä eikä aiheuta palovammoja. Oman kokemukseni mukaan hoito kutittaa kevyesti ja tuntuu mukavan lämpimältä. Pakkohan sitä laseria oli päästävä kokeilemaan myöskin omaan tukkoiseen niskaani (terveisiä vaan täältä sohvan pohjalta erittäin ergonimisesta työasennosta).
Hoidon jälkeen Priya oli väsynyt. Se vietti loppupäivän kuorsaten sikeästi keittiön pöydän alla ja nousi ainoastaan kuullessaan jääkaapin oven kolauksen. Lihakset olivat selvästi hieman arat koska noustessaan neiti venytteli niitä makeasti. Ravasimme myös ulkona, mikä kertoo että aineenvaihdunta oli kiihtynyt hoidon aikana. Jätimmekin vastaanoton patjalle taas nokasta vuotaneen pienen lammikon.

Ahkera venyttely jatkui muutaman päivän hoidon jälkeen. Edellisessä postauksessa mainitsin, että Priya venyttelee normaalisti paljon ja uskon sen johtuvan kipeästi selästä. Luulen että hoidon jälkeen kroppa tuntui neidistä hieman jäykältä ja tunsi tarvetta ojentaa sitä vieläkin säännöllisemmin. Viikonloppuun mennessä venyttely kuitenkin vähentyi entisestään.

Hieronnan vaikutusen huomaan parhaiten Priyan liikkeissä. Tukkoisena se saattaa pyöristää selkäänsä ja tököttää takajaloillaan lyhyempää askelta sekä siirtyy helposti vapaanakin peitsiin. Peitsaus ei liikuta koiran selkää samalla lailla kuin ravi ja askeltamalla näin se pyrkii keventämään selkään kohdistuvaa rasitusta. Kyseessä on kuitenikin samanlainen noidankehä kun selkä kyömyssä linkkaava ihminen. Kipu lisääntyy kun paikkoja ei käytä oikein. Tällä viikolla olemme saaneet Priyalta vain hyvää puhdasta ravia ja kevyitä askelia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti