perjantai 4. joulukuuta 2015

Olipa kerran tokoa olohuoneessa


Eilen Priyalla oli vapaapäivä. Tämä tarkoitti meidän tapauksessa sitä että pysähdyimme aamulenkillä lähikentälle naksuttelemaan ruudun oikeaa paikkaa ja iltaruoka ansaittiin tunnarilla, kapulan pito-harjoituksella ja perusasennon hinkkaamisella.

Positiivisia ajatuksia eilisen kevyestä tokostelusta:

1. Taisin saada terotettua Priyalle paremman ajatuksen ruudun paikasta. Tein harjoitusta, jossa jätin Priyan ruudun reunalle, pyysin ruutuun ja Priyan piti siirtyä ruudun keskelle saadakseen namun.

2. Priya oli harjoituksessa ihana. Se ei millään malttanut jäädä ruudun reunoille vaan tarjosi koko ajan keskikohtaa hirveällä kiireellä. Täytyy jatkaa tätä harjoitusta. Jospa se toisi meille parempaa paikkaa ruutuun.

3. Otin myös muutaman eteenlähetyksen lelulle ja pysäytyksen. Prillis pysähtyi hyvin!  Otin ensin suoraan lähetyksiä lelulle, sitten pysähtyksen matkalla lelulle (ja palkkasin itse lelulla), sitten suoraan lähetyksen ja toisen pysäytyksen. Kahden pysäytyksen jälkeen Priya jäi ennakoimaan pysähdystä joten terotin vielä suoraan-lähetystä lelulle ja "tyhjään" niin että kävin näyttämässä paikkaa ja lähetin Priyan eteen, palkkasin itse heittämällä lelun.

4. Tunnarin palautus onnistui! Välimatka oli tosin vain meidän olohuone.

5. Prillis ymmärsi nopeasti pentukurssilla tehdyn kapulan pito harjoituksen jossa koira kiskoo kapulaa ja tunnarin ote parani ainakin tämän yhden treenin ajaksi.

6. Priya ymmärsi myös käsitargetin kapulan kanssa tiputtamatta kapulaa kertaakaan.

7. Näin nyt itse miten olen opettanut perusasennon liian eteen. Sain kuulla tästä viimeksi Riitan ja Piian koulutuksessa mutta en täysin sisäistänyt eroa asennoissa. Nyt tajusin sen! Tämä on positiivinen asia, uskokaa tai älkää, koska nyt voin puuttua siihen paremmin ja tiedän mistä palkkaan.

8. Prillis oli ihan hassu treeneissä. Kun höpsöttelin sen kanssa tauolla, se haki minun aamutossuni, päästi riemu murinahaukun ja halusi leikkiä.

9. Perusasennon oikea paikka terävöityi vähän Priyallekin. Tein vanhaa kunnon laatikko-harjoitusta (tällä kertaa niin että asetuin itse niin että Prii oli oikeassa kohdassa. Otimme myös muutaman toiston ilman laatikkoa.

10. Prillis luopuu paremmin namikupista jonka jätän lattialle treenin ajaksi. Neiti ei ole koskaan ryöstänyt namia siitä mutta jättää helposti "aivonsa kuppiin" eikä kykene tekemään jos kuppi on liian lähellä. Nykyään kuppi saa olla ihan kuonon edessä eikä se jumita neitiä.

Tänään mennään sitten tehotokoilemaan teemalla häiriöt. Mutta se on sitten toinen tarina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti