tiistai 18. elokuuta 2015

Olipa kerran taas epikset

Uhmasimme tänään hellettä ja raahauduimme Takut ry:n järjestämiin epiksiin täällä Hervannassa. Nämä olivat ensimmäiset epikset, jossa menimme mölliradan pelkän putkiluokan sijaan. Putkiluokissa tai supermölliradoissahan on yleensä vain hyppyja ja putkia sekä rimojen korkeuden saa itse valita. Mölliradassa oli mukana jo "vaikeammatkin" esteet ja ja kilpailu käytiin säkäluokittain oikean korkuisilla rimoilla.

Rata näyttää piirroksessa helpolta, mutta mutta meille se oli oikeasti aika haastava. Priya pääsi suorilla juoksemaan sellaista kyytiä, etten millään saanut hölkättyä perässä, joten neitokaisen oli vaikea irrota kulmissa esteille. Mamma jäi liian taakse eikä Priya kestänyt sitä.Epistelemässä meidän lisäksi olivat Laura ja Ilo-aussie meidän agilityryhmästä. Epikset olivat heille ensimmäiset laatuaan ja he selvisivät loistavasti. Oli hauskaa odotella vuoroa höpötellen niin jännitys ei ehtinyt kiihtyä kauheisiin lukemiin.

Ostin varmuuden vuoksi kaksi lähtöä koska radalla oli puomi, pituus ja rengas. Mikä tahansa niistä saattaisi mennä täysin pipariksi ja halusin sitten mahdollisuusden korjata niitä.

Ensimmäinen lähtö sujui vauhdikkaasti. Priya ei pystynyt irtoamaan 8.putkeen kun jäin liian taakse vaan se kääntyi kyselemään. Pituuden ja renkaan Prii otti täydellisesti, mutta jäi taas kyselemään ennen 13. hyppyä. Loppusuora meni hyvin.

Hyvää radassa oli se, että Priya teki kaikki esteet vaikka esimerkiksi pituus ja rengas ovat olleet radalla joskus haastavia hakea. Prii myös irtosi yllättävän hyvin suoralla ja olisi varmasti irronnut loppuun asti jos mamma olisi uskaltanut laittaa uuden vainteen silmään. Mammaa pelotti liikaa ja se halusi hissutella. Treeneissä olisin varmasti juossut kovempaa.

Ensimmäisen startin tulos oli siis 0 ja aika 0:28.75.

Toinen startti meni aikalailla samoin kuin ensimmäinenkin, mutta Priya pudotti muurilla yhden palikan. Pussista oli jätetty kangas edellisen koirakon jäljiltä vinoon  ja Priya putkahti siitä ulos vinossa linjassa. Sillä kesti hetki hakea viimeinen este joten saimme siitä kai kieltovirheen. Tuloslapussa luki k lopussa joten luulen että se oli tämä kohta. Tai sitten joku muu noista jumi-kohdista kun Priya kääntyi kyselemään.

Laura kuvasi meidän radat. Kiitos kuvaamisesta! Ensimmäisen radan kohdalla kävi hieman teknisiä ongelmia joten rata loppuu ja alkaa keskestä. Ensimmäinen ja viimeinen este jäi kuvaamatta. Toinen rata tuli sitten kokonaan. Vähän takkuisen näköistähän tuo vielä on, mutta annettakoon se anteeksi. Tuo on kuitenkin vasta meidän kolmas möllistartti ja ohjaaja etsii vielä itsestään sitä kunnon kisavirettä. Koiralla sitä virettä sen sijaan oli kuumuuesta huolimatta. Meidän treenikaveri hakuryhmästä ihmetteli kuinka erilainen vire Priyalla on tähän hommaan kun vertaa tokoon/hakuun mitä olemme treenanneet yhdessä.
Iloiset epistelijät Priya ja Ilo-aussie
Radalla ei palkittu kisaavia koiria vaan sijoitukset jaettiin "oikeiden möllien" kesken. "Oikeiden  möllien" sarjassa sijoituimme Priyan kanssa kolmansiksi, joten saimme kotiin vietäväksi lahjakortin ja karkkipussin.


4 kommenttia:

 1. Onnea! Vauhdikasta menoa, jestas. :-D Hienot te!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo ei tuossa vaudissa tollai hölkkäilemällä pysy perässä :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olin nähtävästi räplännyt asetukset hassusti. Nyt pitäis näkyä :)

   Poista