tiistai 4. elokuuta 2015

Olipa kerran näyttökoe

"Tahtoo aksaamaan!"

Hain seuramme tokon valmennusryhmään. Se oli yksi sellainen "jos et usko itseesi niin ei sinuun usko kukaan"-hetki jonka aikana ajattelin etten menetä mitään hakemalla.

Valmennusryhmään haettiin näyttökokeen kautta. Kokeessa meidän piti tehdä ensin paikkamakuu ja sitten kolme yksilöliikettä: seuraaminen, nouto ja vapaavalintainen liike. Sen lisäksi näyttöön kuului toisen koirakon liikkurointi.

Päivä oli kuuma. Aurinko teki Priyasta flekmaattisen jo lämppälenkillä. Vaikka yritin käyttää sitä uimassa ja innostaa hieman, se näytti jo tässä vaiheessa elämäänsä kyllästyneeltä.

Paikkamakuuseen sain raahata neidin melkein korvasta. Se lysähti riviin makaamaan suoraan lonkalle ja nyppi hiekkaa kyllästyneenä lyhyen makuun ajan. Ylös se nousi yllättävän ripeästi siihen verrattuna minkälaiseen löhöasentoon se oli saanut itsensä laskettua.

Yksilöliikkeemme eivät menneet sen paremmin. Seuruussa minulla oli matkalaukku. Jossain vaiheessa äyskäisin neidille kiukkuisemmin käskyn ja se alkoi seurata paremmin. Sosiaaliseen palkkaan se vastasi iloisesti pomppien.

Noutokapulan pidossa Priya piti kapulaa nätisti, mutta innokkuudesta ei voitu puhua tässäkään liikkeessä. Minua nolotti niin mennä tuomareiden eteen noutokapulan pitoni kanssa. Mitähän nuokin ajattelevat kun tälläinen tytterö tulee selvästi tokoon kypsyneen koiransa kanssa tekemään pitoa näyttökokeeseen jossa nimenomaan vaadittiin noudon osaamista.

Vapaavalintaisena liikkeenä otin liikkeestä seisomisen. En sitä tavallista vaan pomppu-version josta olen niin ylpeä. Priya oli tähän mennessä jo hieman herännyt. Se teki kuin tekikin hienon pompun! Treenikaverini jopa kehaisi sen hienoa stoppia. En tiedä sitten halusiko hän sanoa kiltteyttään suorituksestamme jotain hyvää. Kun palasin takaisin, Priya liikkui hieman paikoiltaan ja jäi tuijottamaan viereisellä kentällä aksaavaa koirakkoa.

Etsitäämpäs nyt jotain positiivista: seuruu ei ollut niin kamalaa kuin piirimestaruuskisoissa. Se heräsi edes hieman koomastaan loppua kohden. Priya vastasi sosiaaliseen palkkaan oikein hyvin ja oli liikkeiden väleissä hyvin mukana. Pomppustoppi onnistui kisamaisessa tilanteessa.

Tehoryhmien näyttökoe on onneksi vasta edessä ja aiomme olla ässiä siinä, eikö niin Priya?


On se rankkaa olla näin söpö

4 kommenttia:

 1. Otetaan tänään kunnon motivaatiotreenit! Selviskö se heti paikanpäällä, että keitä ryhmään valittiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei selvinnyt mutta onhan se nyt selvää ettei sinne matkalaukkuja oteta kun valittavana oli kuumuudesta huolimatta hyvin työskenteleviä koiria :D

   Otetaan tänään terapiatreenit ;) Ne on parhaita. Voi olla että Prii ei paljoa jaksa tehdä tossa kuumuudessa mutta tehdään lyhyitä pätkiä.

   Poista
 2. Mulla on myös vireongelmainen auspai, jonka kanssa on tapeltu tokon suhteen iät ja ajat. Pikkuhiljaa on alkanut löytyä tekemisen meininkiä ja koira reagoi nykyään sosiaaliseen palkkaan ja jaksaa tehdä useamman liikkeen putkeen. Meillä avainsanana on keskittyminen. Kaiken pitää olla ihan sikatärkeää tolle koiralle. Jos sille esimerkiksi ei ole tärkeää luoksetulossa odottaa, niin se heittää leikiksi ja/tai piippaa. Virettä myös on saatu nostatettua palkkasanalla. Kehään ei saisi mennä - tai treeneihin - jos koiralla on vire alhaalla, koska aloitusmielentila vahvistuu aina treenin myötä.
  Tsemppiä jatkoon, kyllä se lähtee sujumaan kun löydät oikeat nappulat, joista painaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Kiva kuulla että keinot lahna-aussien innostamiseen kuitenkin on olemassa. Joskus minusta tuntuukin että olen löytänyt jotain käyttöohjeita tähän koiraan mutta sitten ne taas hukkuvat johonkin ja ollaan lähtöpisteessä :D

   Poista