keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Olipa kerran tokoa keskustorilla

Tuolla lavalla me tokoilimme! Uskotteko?
Tamsk oli mukana tämän vuoden kukkaisviikkojen tapahtumissa markkinoimassa koiraharrastusta. Lemmikkipäivänä 29.7. Koirat nousivat lavalle keskustorilla, jossa esiteltiin eri koiraharrastuslajeja ja koirarotuja. Minä tietystin menin lupautumaan vapaaehtoiseksi demokoiraksi meidän lajeihin eli tokoon, agilityyn ja koiratanssiin/temppuihin. Näiden lajien lisäksi lavalla nähtiin mm. mejä, flyball ja näyttelyharrastus. 

Paikalla olivat myös kaverikoirat joiden rapsuteltavuudesta kuulutettiin oikein kaiuittimien kautta. Tottakai yleisö kuvitteli Priyan ja kaikkien muiden paikalla olevien koirien olevan näitä rapsuteltavia kaverikoiria. Priyahan on välinpitämättömän asenteensa kanssa kaverikoiran vastakohta. Sen ilme oli huvittava kun joka puolelta alkoi sadella rapsuttavia käsiä. Kyselijöille vastasin että saa silittää jos se antaa, se on vähän ujo eikä välttämättä halua että sitä rapsutetaan. Suurin osa ei vaivaitunut edes kysymään vaan hyökkäsi jostain käsi edellä kohti koiraa. Priya sieti kosketusta Priyaksi todella hyvin. Se antoi varsinkin lasten koskea itseään oikein hyvin, ujostelua tapahtui vain muutaman todella ahdistelevasti lähestyvän ihmisen kanssa. Ei se selvästi nauttinut huomiosta, mutta hyväksyi sen. 

Muutaman kerran jouduin ajamaan silittelijöitä pois jos koiraan yritettiin koskea kun se oli käskyn alla tekemässä esim. seuruuta. Silloin sain selittää kyselijöille että koira on töissä ja sitä ei silloin saa häiritä. 

Priya ja kääpiömäyräkoira Maisa rapsuteltavana
Ensimmäisen kerran nousimme lavalla haastateltavaksi agilityharrastuksesta. Edustimme maxi-koiria ja mnua pyydettiin vähän kertomaan meidän harrastuksesta. Sönkötin jotain nopeasta koirastani ja hitaasta minusta. Se tiivistää agilityharrastuksemme täydellisesti.

Toisen kerran pääsimme lavalle tokoilemaan. Ensin toinen koirakko näytti yleisölle tunnistusnoudon, sitten me näytimme seuraamista (oikein tyylikästä, paitsi Priya unohti miten peruutetaan). Sitten toinen koirakko esitti metallinoudon ja me kapulan pitoa. Mahtava tiivistys siis tokoharrastuksesta.

Esityksen jälkeen eräs rodusta kiinnostunut tyyppi tuli kyselemään Priyasta. Pyysi kertomaan meidän arjen haasteista sun muusta. Yritin siinä jotain sönköttää ujoudesta ja vahtivietistä. Pääasiassahan Priya on aivan mahtava koira arjessa. Keskustorin hulinassa se vaan oli rapsuteltavana tai makoili varjossa käskyn alla. Treenauskin sujui ihan normaalisti. Neitiä ei haitannut ollenkaan vaikka treenipaikka oli lava keskellä keskustoria.

Tähtihetkeen kuului tietysti myös aamulehden toimittaja joka otti meistä kuvia ja kysyi Priyan tietoja. Jospa oltaisiin julkkiksia ja päästäisiin lehteen asti.
5 kommenttia:

 1. Ai te olitte siellä! :-D Meidän piti tulla rotuesittelyyn, mutta olen kipeänä ja piti jättää väliin. Harmitti. Tein hyvän tekstinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä huomasinkin että olit menossa. Harmi ettet päässyt. Ilo ois edustanut hyvin aussieita :)

   Poista
 2. Oli hauska, että järkättiin tollanen! Oliko paljon katsojia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siellä ihan tarpeeksi :) sattui hyvät ilmat niin oli paljon ihmisiä liikkeellä.

   Poista