keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Olipa kerran SE OIKEA putken pää

Maanantaina Sabinan agilityssä keskityimme löytämään sitä oikeaa. Nimittäin sitä oikeaa putken päätä. Koutsimme oli löytänyt inspiraationsa näihin harjoituksiin viimeisimmistä kisoistaan jossa liian moni koirakko nappasi ikävän hylsyn koska koira ampaisi väärään päähän putkea. Treenit koostuivat kolmesta lyhyestä mutta hyösyllisestä pätkästä.

Harjoitus 1: Putkien päiden ohitus

Koiran tulee ohittaa kaksi herkullisen näköistä ja viettelevästi kutsuvaa putken suuta ja valita niiden sijaan tylsä hyppy. Tämä harjoitus oli Priyalle vielä helppo. Ensimmäisellä kerralla ohjasin pätkän jopa vaarallisella itsevarmuudella, en jäänyt ollenkaan katsomaan mihin punainen rakettini ampaisee. Priya ei ole mikään korkean asteen putkihullu koira. Kaikki esteet saavat Priyassa aikaan samanlaisen raivon joten putki ei kutsu enempää kuin hyppykään.

 Harjoitus 2: Kaukaisempaan päähän putkea

 Teimme harjoitusta ohjaten ensin hyppyjen oikealta puolelta. Olettaen että ehdin koiran edelle, saan sen ohjattua helposti lähetettyä kauemmas. Hankaluuksia syntyi kun ohjasin esteen vasemmalta puolelta. Kiskaisin koiran vasemmalla (vasta) kädellä väärän pään ohi ja vapautin oikeaan päähän. Liikkeen ajoitus oli vaikea saada nappiin. Ohjasin Priyan helposti pois koko putkelta liian vahvasti. Jotenkin ajattelin että putki imisi enemmän ja minun tarvitsee kiskoa neitiä kaikin voimin pois. Vaikeampaa oli saada neiti irrotettua toiseen putkeen päähän.

Teimme saman harjoituksen myös toisesta suunnasta.

Harjoitus 3: kumpi putken pää
Tässä harjoituksessa ohjasimme koiran toiseen päähän putkea kun koiralla oli samanlainen matka kumpaankin päähän. Toinen pää putkea ei siis houkuttele koiraa selvästi enemmän kin toinen. Tässäkin harjoituksessa onnistun jotenkin irrottamaan neidin koko putkesta liian vahvalla liikkeellä.  Sabina pyysi minua ajattelemaan että olin itsekin sukeltamassa putkeen. Lähdin kuulemma liian ankarasti ajamaan Priyaa poispäin väärästä päästä joten missasin koko putken. Seuraavalla toistolla unohdin käyttää käsiäni ohjaukseen kokonaan (?!). Mielikuva putkeen sujahtamisesta eli vahvasti mielessä. onnistuimme kuitenmin tässäkin harjoituksessa kunhan sain ohjauksen ajoituksen kuntoon.

Näistä treeneistä sain taas agilitykärpäsen puraisun! Ihanaa kun kesä ja ulkotreenit lähestyvät. Ryhmämme treenaa koko kesän vielä Hervannassa meidän nurkilla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti