tiistai 28. huhtikuuta 2015

Olipa kerran Kurre ja Jänö


"Valmiina?"
"Valmis."
"Kurre"

"Jänö"
Tuo koira oppii vaikka kävelemään. Jalostin tänään "kurre" istumista tasoa ylöspäin "jänöön" jossa Priya ponnistaa kurresta vielä ylöspäin. Punaisella oli hauskaa! Tästähän voi muokata vaikka mitä kivaa kunhan tasapaino asennossa kehittyy. 

Kävimme Jonin kanssa ostamassa Priyan päänmenoksi juoksuvermeet. Totuushan on ettei se peruskunto kasva itsekseen ja paras pohja saadaan aikaiseksi pitkäkestoisella, kovalla ravilla (tämän luennon mukaan). Olen saanut Joninkin innostumaan koiran kanssa juoksemisesta joten Priya saa ainakin kaksi hölkkälenkkiä viikossa. Varusteena neidillä on valjaat jotta hölkkääminen olisi mahdollisimman helppoa sekä juoksuvyöhön kiinnitetty joustava naru. Tarkoituksena ei ole että Priya vetää vaan hölkkää reipasta ravia juoksijan edessä naru kohtuullisen löysällä (tosin minua neiti on kiskonutkin kun puuskutan mäkeä ylös). Toivottavasti uudet vermeet saisivat minutkin innostumaan enemmän juoksemisesta, agilityradalla hyvästä kunnosta voisi olla apua. 


Jonin kanssa lähdössä lenkille
 Sitten vielä pari sanaa maanantain Sabinan aksoista. Nämä olivatkin sitten talvikauden viimeiset aksat. Ryhmämme jatkaa samalla ihanalla kokoonpanolla kesäkauden ajan. Aikakin pysyy samana mutta paikka vaihtuu. Treenaamme kesäkauden "evakossa" lainakentällä Hervannassa. Hauskaa! Kerrankin meillä on lyhyt matka treeneihin.

Harjoitus 1:

 Estehakuisuusharjoitus, jossa juostiin ympyrää ja koiran piti hakea vaikka ne oli asetettu hieman viistoon sekä irrota päissä putkeen.

Harjoitus 2:

Harjoitus aiheutti meille hieman päänvaivaa. Etenkin kohta este 6-putki 7. Priyalle on todella vaikeaa irrota minusta uudelleen kun olen jo kerran napannut sen lähemmäs. Minun piti estää neitiä ampumasta ensimmäiseen putken päähän, ottaa se haltuum ja päästää sitten kaukaisempaan päähän. Huomasin saman ilmiön viime maanantain putkitreenissä . Lähetys onnistui kun tein sen oikealla ajoituksella, mutta vähänkin liian vahva veto lähemmäs niin neiti ei enää irronnut. saimme kotiläksyksi tehdä paljon harjoituksia jossa otan Priyan haltuun ja irrotan sen sitten esteelle.2 kommenttia:

  1. Awww Priya on ihan syötävän söpö tuossa jänö-kuvassa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Priya kiittää! Sillä on kyllä ihana "homma" ilme kuvassa :)

      Poista