sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Olipa kerran Kisamaiset treenit

Ensinnäkin, olen ihan sairrrraaan ylpeä tästä videosta:
En sen vuoksi että uskallan julkaista videon itsestäni yöpaidassa vaan siksi että videolle on ikuistettu eräs punainen neiti palauttamassa kapula perusasentoon! Voi että kun on pätevä punapää. Ihan vain huomautuksena että meillä ei ole oikeasti pinkkiä mattoa vaan treenasin olohuoneessa jumppamaton ja viltin päällä jotta kapulan pudotuksesta ei lähtisi niin kamala ääni. 

Priya kävi tänään debytoimassa elämänsä ensimmäisissä kisamaisissa treeneissä. Olemme harjoitelleet liikkeiden ketjutusta paljon, mutta kaikki muut koetilanteeseen kuuluvat elementit ovat jääneet vähemmällä treenille. Tamsk järjesti sopivaan väliin kisatreenit, jossa sai tehdä oman luokkansa ryhmäliikkeet ja neljä vaitsemaansa yksilöliikettä. Mukana harjoituksessa on liikkuri, tuomari, kisanauhat, yleisö, jännitys ja kaikki muukin oikeaan kokeeseen liittyvä sälä. Jännityksen maksimoimiseksi pyysin ilmoittautuessamme järjestäjiä arpomaan meille liikkeet jotta en voi helpottaa suoritustamme ottamalla ne helpoimmat liikkeet. 


Pohdin pitkään miten valmistelen Priyan "kokeeseen". Mieleni olisi tehnyt harjoitella paniikissa liikkeitä ja hinkata kaikenlaista vielä ennen kehään menoa, mutta ajattelin että Priya on paras kylmiltään kehään vietynä. Sorruin kuitenkin tekemään muutaman maahanmenon lämppälenkillä mikä kostautuikin kehän sisäpuolella. Ennen paikkamakuuta otin Priyan häkistä, tein maahanmenon ja nousemisen kerran ja menimme kehän laidalle rauhoittumaan. Tämä toimi oikein hyvin. Ennen yksilöitä otin Priyan ulos häkistä juuri ennen vuoroamme, tein muutaman perusasennon ja laitoin Priyan makuulle patoamaan energiaa. Hoin sille koko ajan innostamavalla äänellä että kohta tehdään jotain kivaa.

Kehääntulotarkastuksessa Priyalla oli kauhea kiire. Se terppasi tuomarin nopeasti ja olisi tahtonut mennä jo eteenpäin. Kosketukseen ei reagoinut millään lailla. Taisi siinä ohimennen vähän pussata tuomaria. Tuomarina toimi samainen Miinu joka veti meille viime perjantain tokotreenit joten kyseessä oli neidille etäisesti tuttu tyyppi. 

Luoksepäästävyys meni samalla meiningillä. Priya nuuskaisi tuomaria nopeasti ja jatkoi sitten mamman tuijotusta kärsimättömänä. Odotellessa taisi muutaman kerran tehdä perusasennossa riemuloikan. Täytyy harjoitella paikkisrivissä odottelua enemmän. 

Paikkamakuu oli hieno! Priyan pääkin pysyi maassa koko ajan eikä se häiriintynyt vaikka viereistä koiraa käytiin palkkaamassa välissä. Meni makuulle ja nousi istumaan vasta omista käskyistään. Palkkasin neitiä ruualla vasta oman häkin luona ja kehuin vuolaasti. 

Yksilöliikkeiksi meille arvottiin seuraaminen vapaana, luoksetulo, liikkeestä seisominen ja hyppy.

Seuraamiseen Priya lähti hyvin, mutta juoksuosuudella se otti häiriötä mukana juoksevasta tuomarista. Vilkaisi muutaman kerran tuomariin päin ja irtosi hieman paikoiltaan. Otankin heti harjoittelulistalle mukaan juoksevan tuomarin jos sellainen sattuu kokeessa vastaan. Loppu seuraaminen meni hyvin ja olenkin erittäin iloinen etenkin Priyan ilmeestä ja heiluvasta hännästä. 

Siirtymisessä luoksetuloon Priya bongasi maassa olevan merkin ja se oli pakko käydä kurkkaamassa. Tässä toinen harjoittelun aihe meille. Luoksetuloon olen erittäin tyytyväinen koska se on ollut yksi niistä liikkeistä mikä meillä helposti leviää kisamaisessa treeneissä. Treenien jälkeen tuomarinamme toiminut Miinu sanoi, että Priyalla oli hyvä vauhti, se pääsisi kovempaa mutta tuosta vauhdista sen on helppo pysähtyä. Meno oli kuitenkin innokasta ja perusasento suora. Siirtymässä Priya kävi hieman terppaamassa liikkurina toimivaa Minnaa. En kyllä usko että se näin tekisi kenellekään vieraalle hepulle. Minna vaan sattuu Priyan mielestä olemaan niin hauska täti että rakkautta piti jakaa sinnekkin päin. 

Liikkeestä seisomiseen Priya tarjosi sitten täydellisen maahanmenon. Sitähän minä olin vahvistanut ennen treenejä. Videolta kuunneltuna käskyni oli myös outo ja tein jonkun ihme eleen käskyn kohdalla. Ennen kaikkea tarvitsemme paljon erottelutreenejä, ei tästä oikein muulla selviä. Olen iloinen siitä että en mennyt paniikkiin mokasta tai antanut koiran vireen laskea vaikka se oli tehnyt väärin. Sanoin kuitenkin meidän treeneissä käytetyn "Oho. Ei se haittaa." -käskyn mikä tarkoittaa että nyt ei mennyt ihan oikein mutta jatketaan samalla innolla eteenpäin. 

Hyppy meni melkein oppikirjojen mukaan. Vaikka itse olin siirtymän ajan hieman hukassa ja valmistelin sen huonosti.Priya taisi hieman kadota siirtymän aikana katsaatmaan jonkun toisen maassa olevan merkin. Olisi saanut hypätä kauemmas, mutta pysähtyminen oli hyvä ja asento pysyi koko ajan. Sivulle Priyaa piti pyytää kaksi kertaa. 

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen Priyan asenteeseen. Vire oli hyvä koko suorituksen ajan, Priya vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan ja pysyi ihan hyvin siirtymissäkin mukana. Harjoiteltavaa on vielä vaikka kuinka paljon mutta tähän treenimäärään nähden koemaisuus onnistuu oikein hyvin. 

Erityisesti mieltä lämmitti se kun saimme hyvää palautetta sekä katsojilta että  liikkurina toimineelta Minnalta. Hän kehui että olemme tulleet aivan valtavasti eteenpäin tämän talven aikana. Tottahan se on. Kaikki on hyvän ryhmän ja kovan treenin ansiota. Mutta töitä on vielä edessä vaikka kuinka paljon!

Darja kuvasi meidän sekoilumme videolle. Kiitos! Linkki videoon.Kisamaisten treenien jälkeen jäimme vielä Maiju Ojamiehen pitämään koulutukseen aiheesta koesuorituksen rakentaminen. Todella hyödyllinen koulutus! Kirjoitan koulutuksesta oman postauksensa jahka sulattelen imemääni tietoa tämän illan. 

Ahne ja ahneempi aamulenkillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti