torstai 12. helmikuuta 2015

Olipa kerran Himotokoilijat

Kuva: Jenny Söderlund. Vanha kuva kun en edelleenkään löydä kuvien siirtämiseen tarvittavaa johtoa..

Tänään laitoimme tokojalalla koreaksi, emme vain yhden vaan kokonaiset kaksi kertaa. Jotta en heittäisi Priyan motivaatiota kankkulan kaivoon polttamalla neidin täysin loppuun, jaon treenien teemat tarkasti. Aamutreeneissä menin hallille Sohvin ja Fly-bortsun kanssa tekemään kisamaisen treenin ja lyhyitä vauhdikkaita toistoja. Illalla olimme läheisen ammattikoulun parkkipaikalla Marjan ja Pörrin, Janikan ja Kikin sekä Tiian ja Lilon kanssa ja otin häiriöharjoituksia seuruussa ja paikkiksessa.

Aamun treenit polkaisin käyntiin herättelyllä. Olen vähän yrittänyt selvitellä miten saan neidin heräteltyä parhaiten koesuoritukseen. Härnäänkö lelulla? Teenkö vain muutaman perusasennon, josta palkka? Vai teenkö jotain liikkeiden osia? Tällä kertaa otin vain muutaman perusasennon josta palkkasin namilla. Priya tuntui pursuavan virtaa. Otin liikkuroituna vapaana seuraamisen, hihnassa seuraamisen, liikkeestä maahanmenon ja luoksetulon. 

Vapaana seuraaminen sujui parhaiten. Neiti oli mahtava! Hihnassa seuraamisessa onnistuin jotenkin menemään agilityesteiden väliin sekoilemaan ja kontakti katoili hieman. Muuten sujui hyvin. Liikkeestä maahanmenon kusin itse kun valmistelin käskyn väärin, joten Priya teki seisomisen. Otin liikkeen heti uudestaan oikeilla valmisteluilla, tällä kertaa oikein. Priya on todella tarkka valmisteluissa ja kehon kielessä jota annan käskyn kanssa. Se lukee aina ensisijaisesti pienetkin eleeni vaikka suullinen käsky olisi toinen. Olen huomannut että jos käännän rintaani edes vähän vasemmalle, lukee Priya jäävän seisomiseksi. Ele on jäänne siitä kun jouduin varmistelemaan seisomista enemmän. Tähän auttaa vaan treeni ja se että olen tullut tietoiseksi näistä typeristä eleistäni. Luoksetulo oli vauhdikas, mutta perusasento levisi hieman kun jarrut eivät toimineet. 

Olen todella tyytyväinen punaisen kisamaiseen pätkään sekoilusta huolimatta. Se teki hyvällä asenteella ja vastasi hyvin sosiaaliseen palkkaan. Liikkurimme Sohvi teki ovelasti ja jäi juttelemaan minulle hieman liikkeiden välissä joten jouduin harjoittelemaan hieman puheliaamman tuomarin suoritusta. Hyödyllistä koska itselläni on yleensä kisamaisissa kauhea kiire liikkeestä toiseen. 

Toisella pätkällä tein puuttuvat liikkeet eli liikkeestä seisomisen ja hypyn. Liikkeestä seisominen oli oikein pätevä ja hyppykin ihan kohtuullinen. Priya vain kuumui hypystä hieman äänteli ennen hyppyyn lähtöä. Tällä kertaa se ei sentään ryöstänyt hypylle. 

Korjaavaksi treeniksi otin jäävien erottelua, malttia hypylle ja luoksetuloon vauhtia ja loppuasentoa erikseen. 

Illan treeneissä otimme yhteiseksi teemaksi paikkamakuun. Paikkamakuu kun ei aina onnistu niin kuin sen pitäisi vaan kisoissa saattavat koirat nousta ja juosta valloillaan kehää pitkin. Otimme käskytystä erikseen: Priya tippui maahan omasta käskystään! Siirryimme koirien eteen ja kutsuimme koirat luokse vuorotellen. Priyan pää nousi kun vieruskaveri lähti, mutta koira pysyi paikoillaan. Kun tuli Priyan vuoro nousta, se ei lähtenyt maasta edes minun kutsullani. Minun piti vapauttaa neiti ensin ja sitten vasta kutsua. Hieno koira! 

Kävelimme myös paikoillaan makaavien koirien ympärillä yksin ja lopulta jopa koirien kanssa vuorotellen. Priyan pää pyöri, mutta koira pysyi. Kehuin neitiä rauhallisesti kun pää oli maassa ja kävin välillä palkkaamassa. Lopuksi otimme ylös käskytyksen vuorotellen.

Treenin jälkeen minulla oli Priyan paikkamakuuseen hieman luottavaisempi olo. Vaikka pään asento ei vielä kestä hurjimpia häiriöitä, koira pysyy joka tapauksessa maassa. 

Janika ja Tiia häiriköivät meidän seuraamistamme pyörimällä ympäriinsä ja tömistelemällä jalkojaan. Priyan kontakti oli ihan hyvä, mutta jotkut häiriöt olivat neidille aivan liikaa ja niitä oli pakko vilkaista. Tarvitsemme todella paljon lisää kontaktitreeniä perusasennossa.  

Huomenna Priyan sisko Ilo tulee meille hoitoon Jennyn matkan ajaksi. Punaiset saavat pitää yhdessä reilu viikon mittaiset pyjamabileet. Hauskaa on varmasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti