lauantai 28. helmikuuta 2015

Olipa kerran ensimmäinen tokokoeNyt se on hankittu. Priyan kansiosta, rekisteritodistuksen ja passin vierestä löytyy tokon kisakirja. En pitänyt kauheaa meteliä aikeistani mennä kokeeseen koska ajatuskin siitä sai sisuskaluni kääntymään ympäri, pelkäsin että puhuminen aiheuttaisi vatsahaavan. The ensimmäinen koe oli tarkoitus alunperin suorittaa vasta maaliskuussa mutta otettiin sitten äkkilähtö ja osallistuimme kokeeseen jo tänään.

Kävin torstaina hallilla tekemässä kenraaliharjoituksen, kaikki liikkeet läpi. Palkkasin muutaman liikkeen välein nameilla ja loppupalkaksi leikimme. Priyalla keuli seuraamisissa ihan kunnolla, mutta muut liikkeet olivat oikein sieviä. Pidättäydyin liiasta hinkkaamisesta ja käytimme lopun vuorosta agilityn parissa höpsöttelyyn. Perjantaina yritin pitää vapaapäivän. Yritykseksi jäi kun huomasin heti nyysääväni jotain tokoa kun sain koiranruokaa kouraani.

Koe pidettiin Jyväskylässä koirakoulu Taitavien tassujen hallissa. Menin jo perjantaina Jyväskylään kun samalla oli tarkoitus juhlia siskoni syntymäpäivää joten saimme Priyan kanssa nukkua aamulla pitkään. Heräsin yöllä levottomiin uniin jossa Priya karkasi kehästä siskoni luoksee kun hän juhli katsomossa syntymäpäiväänsä, joten unet jäivät hieman pätkittäiseksi.

Koko aamun olin sodassa omaa jännitystäni vastaan. Tiesin että jos annan itseni jännittää liikaa, menen kokeessa ihan sekaisin. Yritin aktiivisesti tunkea jännityksen pois ja pakenin iloisempiin mielenmaisemiin. Kisapaikalla huomasin pikkuhiljaa voittavani tappelun ja jännitys väistyi oudon epätodellisen fiiliksen tieltä.

Ilmoittautumisessa sain tietää että olimme vuorossa ensimmäisenä. Hui kauhistus! Olisin halunnut katsoa yhden suoriuksen ennen omaani jotta olisin opetellut liikkeiden alkamispaikat ulkoa enkä joutuisi heilumaan ympäriinsä pelkästään liikkurin navigoimana. Ounastelin hieman ettei ole kehässä kovin vastaanottavaisessa tilassa, edes yksinkertaisille ohjeille.

Otin Priyan häkistä ulos hieman liian aikaisin. Kaikkia alokasluokan koirakkoja pyydettiin siirtymään pienempään halliin, jossa tuomarimme Tuire Marjamäki tarkisti ensikertalaisten sirun, teki kehätarkastuksen ja kertoi hieman kokeesta. Tilaisuus ei kuitenkaan millään ottanut alkaakseen joten hengasimme huoneessa hieman turhaan ja Priya kulutti suoritukseen tarvittavia kierroksiaan uuden tilan ihmettelyyn. Kaiken lisäksi joku pikkukoira kävi rähähtämässä Priyalle ja neiti pälyili uusia koiria sen jälkeen vähän varuillaan.

Sirun tarkastus oli neidista hieman ällö. Eikä mokoma siru meinannut millään löytyä, tuomari kävi jopa kokeilemassa omalla koirallaan toimiiko koko höskä ja sirua etsittiin sitten useamman käsiparin voimin. Onneksi neiti todennettiin viimein kisakirjaansa Wirneen Ilmalennoksi. Kehätarkastus meni hyvin Priyamaiseen viileään tyyliin.

Yhtäkkiä meidät sitten heitettiin kehään riviin paikkamakuuta varten. Hassua, mutta paikkamakuu oli ainut liike jota en jännittänyt etukäteen. Tiesin että neiti pysyy kyllä maassa vaikka muut alokkaat aiheuttaisivatkin häslinkiä. Olimme toisessa reunassa ja vieressämme oli kiltin näköinen collienarttu, joten en ollut huolissani.


Luoksepäästävyys 10 Priya tillitti vain mammaa ihanilla ruskeilla silmillään eikä huomannutkaan tätiä joka kävi häntä hipelöimässä.

Paikkamakuu 7 Voi Priya minkä teitkään! Neiti meinasi aiheuttaa mammalle sydänkohtauksen. Priya laskeutui hienosti käskystä maahan , mutta jätti päänsä ylös kun annoin jättökäskyn "pää". Sanoin käskyn hieman hassusti ja hiljaa joten luulen että neiti ei kuullut sitä. Tai sitten neiti ei luottanut tilanteeseen tarpeeksi laskeakseen päänsä maahan. Pelkäsin koko kaksi minuuttia että neiti nousee. Se oli hämmentyneen ja levottoman oloinen. Pälyili välillä siskoani katsomossa ja viime öinen uneni tuli liian elävänä kummittelemaan. Keran neiti venytteli ja ryömi hieman minua kohti. Olin kauhuissani! Pysyi kuitenkin koko kaksi minuuttia ja nousi hyvin yhdellä käskyllä ylös. Elämäni pisimmät kaksi minuuttia.

Ryhmäliikkeiden jälkeen Priya sai palkkaa ja koska olin ensimmäisenä vuorossa, jäin lähelle päivystämään muiden paikkisryhmien ajaksi.

Kehässä olin ihan pihalla. Menin melkein poikkeuksetta jotenkin hassusti liikkurin osoittamaan paikkaan, väärinpäin ja väärään kohtaan. Priya vaikutti siltä että oli yhtä pihalla kuin minä ja pälyili ihmeissään ympäriinsä.

Hihnassa seuraaminen 8,5 Seuraaminen oli aika haahuilua, Priya vilkuili hieman ympäriinsä. Tuomarimme kommentoi että perusasennot olivat vinoja.

Vapaana seuraaminen 8,5 Samanlainen kuin hihnassa seuraaminen. Perusasennot olivat vinoja.

Liikkeestä maahanmeno 10. Hieno Prii!

Luoksetulo 9 Pelkäsin niin että Priya juoksee katsomoon siskoni luo ja sydämeni jätti lyönnin välistä kun neiti tekikin pienen kunniakierroksen takaani. Onneksi kuitenkin tuli järkiinsä ja palasi nätisti perusasentoon.

Liikkeestä seisominen 9 Nätti seisominen! Tuomari kommentoi, että pysähtyminen oli hieno, oikein napakka, mutta piste lähti vinosta perusasennosta.

Hyppy 7 Neiti meinasi lujahtaa hypylle ennen aikojaan, mutta sain tilanteen pelastettua nopealla karjaisulla. Ärsyttää kun menin vastaamaan liikkurille "valmis" ennen aikojani koska Priya katseli muualle ja jouduin odottelemaan ennen kun uskalsin antaa käskyn. Hyppy oli myös hieman ponneton ja ahdas.

Kokonaisvaikutus 8. Tuomari kommentoi että olimme molemmat hieman pihalla. suoritus oli erinomainen ottaen huomioon että koe oli molemmille ensimmäinen ja meistä tulee loistavia kunhan saamme hieman itseluottamusta molemmat. Hän käski pitää rinnan rottingilla. Liikkeiden välit olivat aivan kamalaa haahuilua. Priya oli koko ajan menossa siskoni luo palkalle ja tuijotti sinne haaveilevasti. Teki kuitenkin töitä kanssani liikkeiden aikana vaikka väleissä lähti hieman haahuamaan. Jos olisin itse kulkenut selkeämmin liikkeestä toiseen olisi Priya varmasti tullut paremmin perässäni.

Tuomari oli oikein mukava ja kannustava. Arvostelu oli oikeudenmukaista ja tiukkaa. Pisteitä lähti etenkin seuraamisessa todella helposti joten tuntui että oikeasti ansaitsimme pisteemme eikä niitä jaeltu liian löysin perustein. Laskin äkkiä oman luokkani jälkeen että pisteeni riittävät ykköstulokseen, joten odotin palkintojenjakoa innolla. Kun omaa nimeäni ei meinannut kuulua, aloin ahdistua. Ovatko ne unohtaneet minut? Järkytyin aidosti kun tajusin että mehän voitimme koko homman!

Priya tokosi yhteensä 170p, ALO1 ja ykkössija! Alta löytyy video yksilöliikkeistämme.
.
15 kommenttia:

 1. Onnea tätäkin kautta taitotytöille! <3

  VastaaPoista
 2. Onnea hienosti tuloksesta! Tuomari oli kyllä aika tiukka alokasluokan pisteytyksissä, joten saat olla erityisen tyytyväinen tulokseen! :)

  Eihän tuo seuraaminen mitään "haahuilua" ole, ihana hännän huiskutus käy ja mitä nyt pari kertaa vilkaisee sivulle. Paljon pahempaakin on alokasluokassa nähty, trust me. ;)

  Liikkuri on jännä, kun melkein jokaisessa aloituspaikan osoituksessa mä luulen, että tarkoittaa rintamasuunnan eri suuntaan ja sitten vasta korjaa. Voi lievää hämmennystä aiheuttaa, kun menee ekana kehään ja liikkuri ohjaa hieman epäselvästi. Nimimerkillä liikkuri itsekin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraaminen tuntui ehkä pahemmalta kun miltä se näyttää ;) Liikkurilla meni myös muutaman kerran senat sakaisin, mutta onneksi meidän suorituksen aikana vain kerran :D

   Poista
 3. Oon viime aikoina katsellut todella paljon Youtube-videoita tokokokeista ja täytyy sanoa, että melko tiukassa oli kyllä tuomarilla pisteet. Paljon onnea hienosta koesuorituksesta ja ensimmäisestä ykköstuloksesta. Ollaan Pörrin kanssa ihan huippuylpeitä teistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Tiukassa oli pisteet ja siksi jäikin niin hyvä mieli. Ei ainakaan säälipisteillä päästy läpi vaan kaikki oli ansaittava ;)

   Poista
 4. Häntä heilui tosiaan iloisesti seuraamisissa. :) Ja mä kiinnitin ihan samaan huomita kuin Sabina, eli itsekin olisin tulkinnut liikkuria juuri noin eli asettumalla väärään suuntaan - ainakin videolta katsottuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin katsoin samaa tolta videolta että tosiaan näyttää varsinkin seuraamisen aloituksessa siltä että osoittaa väärään suuntaan. Kehässä olin niin sekaisin etten miettinyt mitään, ajattelin vaan että olen itse niin pihalla etten löydä oikeita suuntia :)

   Poista
 5. Aivan mahtavaa! Onnea paljon taitokaksikolle! Käpykin kannusti siskoaan videota ihaillessamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Myös Käpyselle kannustuksesta :D Priyakin aina sekoaa kun katon ihan mitä tahansa treenivideota äänet päällä :)

   Poista
 6. Hieno suoritus ! Onnittelut ,näin jälkikäteen... :-)

  VastaaPoista