tiistai 13. tammikuuta 2015

Olipa kerran puomin alkeistunti

Eilen juhlimme kansainvälistä pussaa punapäätä -päivä, joka perustettiin vuonna 2009 vastaiskuksi potkaise punapäätä -ryhmälle. Tämän kuultuani nappasin punaisen kersani kainaloon ja aloin pusutella.

Punapää päivän kunniaksi teimme agilityssä kontakteja. Rakennamme kontaktit pienistä paloista. Näin haen sujuvuutta, nopeutta, hallintaa ja itsenäisyyttä kontakteihin. Palaset rakennetaan niin, että koiralle opetetaan yksi asia kerrallaan: ensin erilainen alusta, sitten korkeus ja lopuksi vasta haluttu suoritustapa (esim. 2on-2off). Priya tekee näillä näkymin puomin 2on-2off:ina, mutta A:lle yritän saada juoksukontaktin. Silti opetamme Priyan juoksemaan ensin rennosti puomin läpi.

Aloitimme puomin opettamisen juoksuttamalla koiria pitkulaisen maton yli. Priya on tehnyt tätä harjoitusta aikaisemminkin ja hoksasi idean nopeasti. Maton yli juoksutus opettaa koiralle, että maasta erottuvan alustan päältä kannattaa juosta. Se oppii myös hallitsemaan laukkaansa, jotta osuu alustalle. Juoksimme maton yli myös niin että otin Priyan kunnolla etäisyyttä ja spurttasin sen rinnalla niin että hiki virtasi. Neiti ei antanut huhkimiseni häiritä suoritustaan vaan haki maton loistavasti.

Koska harjoitus meni niin hyvin, maton päälle laitettiin puomin palanen. Priyan oli hieman vaikea rytmittää laukkansa puomille, joten sain ohjeeksi laittaa Priya lähtöasentoon niin, että kaksi ensimmäistä laukkaa osuisi siihen. Näin neiti oppii miten puomi kannattaa ylittää. Jatkamme torstaina harjoituksia.

Tällaisen maton yli Priya juoksi

Tänään kävin Darjan ja Ilon kanssa hallilla tokoagittamassa. Kummallakaan ei ollut mitään ideaa mitä tehtäisiin, joten tehtiin vähän molempia lajeja. Otin aluksi ohjattua noutoa ja "kilpajuoksua palloille" eli samaa harjoitusta kuin perjantain tehotreeneissä. Ensimmäisellä toistolla Priya lähti väärään suuntaan, joten pinkaisin leikkimään oikealla pallolla. Tämän jälkeen alkoi jo sujua ja Priya katsoi tarkkaan kummalle pallolle mamma oli lähdössä.

Sitten otimme kuutta keppiä häiriöillä. Lähetin Priyan putkeen, hypylle ja siitä kepeille kovasta vauhdista. Kierrätin esteen ja siitä kepeille, tein takaa-leikkauksen ja persjätön kepeille. Kiritimpä vielä täysiä ohi ja Priya sai kepit tehtyä! Onnistuisipa kaksitoistakin samalla varmuudella. Välillä vauhtia oli liikaa ja kepit unohtuivat, mutta jos aivot sai mukaan niin tekniikka oli loistavaa.

Nyt aion syventyä uusien tokosääntöjen maailmaan! Jännää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti