lauantai 3. tammikuuta 2015

Olipa kerran loman jälkeinen sekavuus

Kuva: Jenny Söderlund
Uusivuosi sujui punaisen kanssa kivuttomasti. Olimme viettämässä vuoden viimeistä iltaa mökillä kaukana sivistyksestä ja raketeista. Ilmassa kaikui vain pieni ummehtunut pauke, jolle koirat eivät jaksaneet lotkauttaa korvaansakaan.

Priya vietti pyhien yli kahden viikon treenitauon. Toisaalta loma tuli tarpeeseen ja saimme molemmat sisäistää syksyllä opittuja asioita paremmin. Sitten taas toisaalta loma katkaisi todella tehokkaasti treenirytmimme ja palloilin eilen tokotreeneissä ympäriinsä. Mitä ne tokoliikkeet olivatkaan? Miten niitä treenaataan?

Päädyin tekemään kaikenlaista oleellista. Kuten temppuja.

Koutsinamme toimi tällä tertaa Hanna-Mari Ikonen ja teemamme oli hyppy. Teema tuli hyvään saumaan koska hypyn treenaaminen on jäänyt hieman satunnaiseksi. Otimme aluksi muutaman lähetyksen alustalle hypyn toiselle puolelle. Priya on sisäistänyt hyppy-käskyn hyvin nuivasta treenitahdista huolimatta ja otimmekin seuraavaksi hyppyä ilman alustaa.

Seuraava vaihe hypyn opettamisessa on seisomisen opettaminen. Harjoittelimme seisomista ensin niin, että lähetin Priyan alustalle jossa on nami, josta käskin Priyan pysähtymään. Kävelin Priyaa kohti ja vapautin kun olin päässyt neidin viereen seisomaan. Muutaman toiston jälkeen liitimme hypyn ketjuun mukaan ja siinä minulla oli valmis alokasluokan hyppy.

Tänään kävimme Priyan kanssa hallilla. Sama loman jälkeinen sekavuus jatkui ja päädyin tekemään vähän sitä sun tätä. Tokosta otimme maahanmenon ja seisomisen erottelua. Peruuttelin ja pyysin Priyan liikkeestä joko seisomaan tai menemään maahan. Erottelu oli innokkaalle ja ahneelle aussielle hieman haastavaa, mutta saimme onnistuneita toistojakin.

Agilityn puolelta otimme keppejä ja sellaista pielta hassuttelurataa, jossa harjoittelimme takaakiertoa, valsseja, persjättöä ja irtoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti