lauantai 6. joulukuuta 2014

Olipa kerran Tempputokoa

Eilen tokotreeneissä meitä odotti hauska teema: teimme toko-temppuratoja. Näiden hupaisien pätkien tarkoituksena oli opettaa koiralle palkattomuutta ja rikkoa hieman liikkeiden kaavoja. Kouluttajana toimi tällä kertaa Hanna-Mari Ikonen.

Priya sai tehdä seuraavanlaisia pätkiä:

- Luoksetulo, josta sivulle, sitten kiertämään tolppaa, sivulle ja hypyn yli
- Tolpan kierto, josta liikkeestä maahanmeno ja siitä suoraan ruutuun
- Tolpan kiero, siitä kutsu seuraamaan, pieni pätkä seuruuta ja ruutuun

Aivan mahtavat treenit! Vaikka olen Priyan kanssa paljon joutunut rikkomaan liikkeitä ja lisäämään sekaan hieman mausteita niin oli hauskaa sekoitella pakkaa näinkin paljon. Priyalla oli ainakin hauskaa! Kiertäminen nostaa sen kierroksia aika lailla koska se luokitellaan neidin mielestä agilityksi. Olen pohtinut että meidän pitäisi pikkuhiljaa aloitella liikkeiden pötkottämistä ja temppuilu on positiivinen tapa aloittaa palkattomuus.

Omatoimisesti hiomme (yllätysyllätys) seuraamisen käännöksiä, luoksetuloa ja ruutua. Käännökset alkavat jo sujua oikein kivasti. Jos minä muistan katsoa koipiini enkä kompastu koiraan tai omiin jalkoihini. Täyskäännökset ovatkin jo aivan uusi mysteeri johon minun pitäisi alkaa tutustumaan.

Tiistaina fyssari hieroi neidin lötköksi. Priya oli oikein hyvässä kunnossa. Ne muutamat jumit lavoissa ja selässä lähtivät hyvin pehmenemään. Neiti oli kuulemma saanut lisää lihasta etenkin etuosaan. Muskeli-Priya! Hyvä että jompi kumpi meistä on hyvässä kunnossa!

Tänään ja torstaina vedimme keppisulkeisia. Hypyn takaa kepit ja siitä putkeen oli harjoituksen nimi. Joku punainen oli ehkä maailman pätevin! Ehkä pitäisi kohta alkaa tapella tietään kohti 12 keppiä. 2x2 on ollut meille todella hyvä metodi keppien opettamiseen. Vaikka välillä tuntui siltä että menetän toivoni niiden kanssa niin olen nyt kuuteen keppiimme todella tyytyväinen. Viikon hyppytekniikat ovat olleet samainen viuhka, jota teimme viime viikolla sekä etäisyyden arviointisarja kasvavalla etäisyydellä.

Priya on toiminut apulaisena remontissa. Sylikoiralle on ollut ihan käsittämätöntä, että mamma on kotona muttei huomaa häntä vaan pakkeloi typeränä vain seiniä. Viisaana koirana se on keksinyt että erään hierojan kehotuksesta kehun neitiä aina kun se venyttelee omatoimisesti. Nyt jaloissani pyörii hellyydenkipeä aussie, joka esittelee makeita venytyksiä. Eihän sitä voi kun paapoa kun toinen niin yrittää. Priyasta on muutenkin tullut aikuistuessaan enemmän ja enemmän sylikoira. Niin kuin kunnon Wirneen aussien kuuluukin olla ;)

Huomenna herätyskelloni pirahtaa kello 5:30 ja matkaa taittuu bussilla kohti Turkua ja Purina Centeriä. Jaakko Suoknuutin valmennus. Hui, hieman pelottaa nauretaanko meidät hallista ulos!


Priya löysi koko talon ainoan pehmeän
makuupaikan: Jonin housut
Priyan arvolle sopivampi nukkumapaikka
1 kommentti:

  1. Käpy on ollut pienestä pitäen mielellään sylikoirana. Joku ilkeä ihminen ei vain päästä sitä syliteltäviin paikkoihin kuten sänkyyn tai sohvalle. Joskus kuitenkin nappaan sen tuolilla istuessani syliin ja kyllä se sitten on onnellinen pikku tuhistaja yrittäessään syliini mahtua :)

    VastaaPoista