maanantai 1. joulukuuta 2014

Olipa kerran Joulukuu

Otimme kolmikosta kuvan joulukorttiin. Tässä versiossa vanhin ja viisain karkasi kuvasta.
Priya on mahtava matkustaja. Junassa se käpertyy lattialle kerälle ja vetää sikeitä koko matkan välittämättä ahtaudesta, metelistä  vieraista ihmisistä, tai koirista. Olemme juuri nyt matkalla takaisin Tampereelle. Vietimme Priyan kanssa viikon äitini luona Jyväskylässä "lomaillen". Priya lähinnä toimi työnjohtajana kun me kannoimme neljä mottia puita sisälle liiteriin, koristelimme taloa joulun odotusta varten ja juoksimme ympäriinsä asioilla. Perjantaina Priya pääsi käymään Julia Kärnän valmennuksessa, jossa kävimme läpi hyppytekniikkaa.

Siskoni oli varannut tunnin Panun kanssa, mutta koska pieni musta spanieli ei jaksa koko tuntia pomppia yksinään niin Priya pääsi mukaan. Panu teki tunnilla perussarjaa ja vauhditonta okseria. Herran ongelmaksi muotoitui hössöttävä hyppytyyli, jossa häntä ja pää pönöttivät kohti kattoa aiheuttaen sen, että selkä painui notkolle. Spanielia eivät myöskään riman kolautukset haitanneet kun nameille oli niin kiire. Perinteiset medivälit olivat toiset töppösille hieman isot joten väliä piti lyhentää puolella jalalla. Kun välejä lyhennettiin ja rimoihin luotiin näköhäiriötä ylimääräisillä rimoilla, paransi Panu suoritustaan. Mikään ei suloisempi kun musta takkukasa, joka pomppii riemukkaita loikkia esteiden yli häntä heiluen.

Priya teki perussarjaa ja hevosenkenkää. Perussarjalle lähtö tökki hieman kun neidille tuli hieman kiire lähdöddä eikä hän ehtinyt siirtää painoaan taakse. Julia laittoi Priyan lähtemään perussarjalle heti ensimmäisen esteen takaa tavallisen neljän askelmitan sijaan. ensimmäisellä kerralla neiti pudotti ensimmäisen riman, mutta korjasi jo toisella toistolla. Myös viimeinen este meinasi mennä hieman penkin alle kun neiti teki tappoloikan palkalle. Loikan sai pois kun siirtimme palkkaa selvästi kauemmas.

Hevosenkenkä oli meille uusi harjoitus. Siinä viisi estettä laitettiin hevosenkengän muotoiseen viuhkaan. Esteiden välit olivat samoja kuin perussarjassa eli maxikoira tapauksessa kuusi jalkaa. Harjoituksen tarkoituksena on opettaa koiralle kääntymistä ja hyppäämistä. Koira työskentelee etujaloillaan eritavalla kun sisemmän jalan pitää tomia käännöstä johtavana rattina. Harjoitus tehdään aina molempiin suuntiin ensin kolme kertaa, sitten vielä kerran molempiin suuntiin. Priyan ensimmäiset toistot menivät hieman hämmennyksen vallassa. Neiti lähti sarjalle hyvin mutta puolessa välissä iski epätoivo ja hän siirsi raville tai otti välilaukan. Toisto toistolta suoritus kuitenkin parani ja viimeiset kaksi hipoivat jo täydellisyyttä.

Priya osoitti tälläkin tunnilla, että sillä on todella hyvä kehonhallinta. Se voisi olla vielä parempikin, mutta suuremmalta osin se on hyppäämiseltään omaa "ikäänsä edellä". Priyaa harmittaa kolautukset ja pudotukset vaikka neidin vire on agilityssä korkealla. Joidenkin koirien kohdalla vireen nousu tarkoittaa ettei kolautukset tunnu missään ja esteistä voi räiskiä miten vain läpi. Priya pudottaa harjoin (hyppäämme siis medi-korkuisia, joten ehkä senkin vuoksi) ja yleensä pudotus on minun vikani.

Joulukuu on täällä! Meille se tuo tulleessaan uuden asunnon remontointia ja toivottavasti ennen Joulua muuttoa hieman isompaan pytinkiin. Lenkkimaastot säilyvät onneksi samoina koska emme siirrä osoitettamme kovin montaa korttelia. Joulukuussa treenejä saattaa jäädä remonttihässäkän vuoksi väliin, mutta yritämme päästä säännöllisiin viikkotreeneihimme. Lisäksi ensi viikonloppuna menemme Wirneen porukan järjestämään Jaakko Suoknuutin valmennukseen. Hui. Pelottaa vähän mitenhän me pärjätään siellä. Tänään menemme vielä illalla agilityyn ja  huomenna neidillä on fyssari joten lomailemme pari päivää sen kunniaksi!

1 kommentti:

  1. Mun piti kanssa kuvailla koiria sunnuntaina valoisaan aikaan, mutta vanhin ja ovelin hankki itselleen silmätulehduksen päästäkseen poseeraamishommista. On nää koirat vana ovelia!

    Onnea uuteen kotiin! :)

    VastaaPoista