maanantai 17. marraskuuta 2014

Olipa kerran Loskasadeleiri

kuva: Jenny Söderlund


Tällä hetkellä jaloissani makaa erittäin väsynyt koira. Takana on rankka viikonloppu, jonka treenianti imi meistä molemmista mehut hetkeksi aikaa. Loskasadeleiri oli erään kaveriporukan yhdessä järjestämä leiri, johon minä ja Priya saimme kunnian osallistua. Leirille treenasimme kouluttajien tahtiin agilityä, tokoa ja koiratanssiä sekä omatoimisesti jälkeä ja rallya.

Video viikonlopusta:Agility 
15.11.2014
Kouluttaja: Esa lehdistö

Minä ja minun tottelemattomat raajani pääsimme tekemään hieman koiran linjausta esteille, valssia ja takaa-kiertoa. Tämä oli yksi niitä koulutuksia, jossa jotain vain loksahti päässäni. Kävimme radan yksityiskohtaisesti läpi niin, että Esa kertoi tarkasti miten kannattaa ohjata koiraa jotta sen linja osuu radalla suotuisaan kohtaan. 

"Älä ohjaa estettä vaan ohjaa linjaa." 

Jostain syystä en ole kovin hyvin sisäistänyt tätä aikaisemmin. Minä ja tökeröt ohjausliikkeeni olemme osoittaneet tyylikkäästi esteitä aivan liian myöhään aiheuttaen hassuja linjoja koiralle. Lamppu kuitenkin syttyi tämän koulutuksen aikana monta kertaa ja pystyin sisäistämään jotkin liikkeet tarkemmin. 


Teimme Priyan kanssa radastamme muutamia pätkiä. Radan aloitus oli kolme esteen suora, joka päättyi neljännen esteen takaakiertoon ja ja kääntyi siitä esteen kautta putkeen. Lähdössä olin toisen esteen takana ja sain lähteä juoksemaa vasta kun Priya oli ylittänyt ensimmäisen estee ja lukitsi toisen. Ennen kolmatta hyppyä piti linjata koiran hyppyä lähettämällä koira hypylle hieman kauempaa (tämä näkyy videolla). siitä menimme sitten takaakiertoon, joka tuli tehdä aikaisin jotta koiralle tuli hyvä linja seuraavalle hypylle ja putkeen. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta hyvin opettavaista. 

Toinen pätkämme oli valssi ja irtoamisharjoitus.
Ykköselle ja kakkoselle valssi, sitten kolmosen kautta neloselle niin, että koira irtosi hyvin. Siitä käänsin rintamasuuntani nopeasti putkelle ja lähetin putkeen. Putken jälkeen olisi tullut puomi, joka alkoi 3. ja 4. esteen välistä. Sen vuoksi hyvä irtoaminen säästi aikaa ja pystyi pinkomaan puomin loppuun nopeasti. 

Kolmas radanpätkämme sisälsi kummallisen valssipyörähdyksen joka laittoi jalkani solmuun. En kuollaksenikan muista miten tämä kohta meni koska en saanut sitä videolle. ehkä ihan hyvä koska jalkasolmuni oli hirvittävää katsottavaa. 

Esa oli todella kärsivällinen ja selkeä opettaja. Varmasti hakeudun hänen oppiinsa toisenkin kerran jos tilaisuus vain aukeaa. Koulutuksen jälkeen hän kehui Priyaa ja sanoi meidän olevan hyvällä alulla. 

Toko
16.11.2014
Kouluttaja: Heikki Mäkinen

En voi kun ihailla tämän kouluttajan kärsivällisyyttä minun kanssani. Olin nimittäin varmasti hyvin rasittava koulutettava. Valitsin teemaksemme seuraamisen kääntymiset ja jäävät. Koutsi-parka joutui opettamaan minua kävelemään ihan kädestä pitäen. Minä ja kaksi vasenta jalkaani emme osanneet kääntyä. Videolta voittekin nähdä että harjoitteluni muistuttaa lähinnä rattijuopon viivalla kävelyä. 

Toinen teemamme jäävien ajan intin taas ettei mikään ole tarpeeksi hyvä. Ajattelin nostaa kissan pöydälle näissä treeneissä ja käsitellä toppiongelmaamme. Sen ongelma on lähinnä se etten ole oikein tyytyväinen mihinkään ja olen opettanut sen Priyalle niin monella tavalla, että koira-parka on oikeasti sekaisin. Saimme jonkinlaisen ratkaisun ongelmaan mutta en sitten tiedä miten se lähtee toimimaan.

ÄÄÄ. Minulla ei todellakaan ollut näissä tokotreenisää hauskaa. Tunsin itseni todella typeräksi kun yritin selittää mitä kaikkea olen säheltänyt "täydellisen topin" metsästyksessäni. Kouluttaja ajatteli varmaan, että olen aivan kamala ihminen. Priya-parka.

Ilokseni huomasin videolta, että Priyan häntä heiluu jatkuvasti seuraamisen aikana. Olen jotenkin ajatellut että sen seuraaminen näyttää laiskalta ja ilottomalta. Videolta sain sen sijaan todistaa punaisen ahneusilmettä, hyvää kontaktia ja heiluvaa häntää. Aika päheä punainen. 

Kuralan kartanon maisemissa muistelin viime kevään Wirneen-leiriä, jonka treenit vietin itku silmässä karjuen karkailevalle Priyalle jota kiinnosti kaikki muu enemmän kun minä. Koirani ei ollut lainkaan hanskassa ja yhteistyötämme ei voinut kutsua yhteistyöksi. Tajusin millaisen matkan olemme kulkeneet Priyan kanssa viimeisen puolen vuoden aikana. Aivan mahtavaa! Hyvä me! 2 kommenttia:

  1. Mä niin tykkään näistä sun videoista! :P ja hyvältä näyttää vaikka en mä mistään mitään tiedä :D Priya <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy tehdä sitten keväällä Wirneen leiristäkin!

      Poista