sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Olipa kerran Emäntä

Just, Jippi, Priya, Jedi, Jäynä ja Nox

Olen saanut kahdelta kouluttajalta Priyasta seuraavan kuvauksen: se on koira jota pitää ravistaa ennen käyttöä. Hassua on, että kyseiseen lausahdukseen on päädytty kahdesta ihan eri syystä. Ensimmäisen kerran tokotreenien jälkeen kun Priya innostui harjoituksesta vasta hullun leikittämisen jälkeen ja toisen kerran tänään paimentaessa kun priya rauhoittui vasta kamalien liinasulkeisten yhteydessä.

Tänään siis paimennustreenimme keskittyi siihen etä Priya rauhoittui. Teimme ensimmäisen kierroksen harjoitusta jossa Lampaat olivat aitauksen sisällä pienemmässä aitauksessa. Harjoitus hieman turhautti Priyaa mutta sain sen kieltämättä helpommin pysähtymään kun se ei päässyt innostumaan lampaista liikaa.

Toisen kierroksen Lampaat olivat koko aitauksessa mutta Priya oli liinassa. Jokainen liian railakas yritys estettiin ja rauhallisesta lähestymisestä sai jatkaa. Yllätyksekseni Priya rauhoittui äkkiä ja kuljetti lampaita hienosti. Loistavaa oli että vaikka vauhti rauhoittui niin into ei laskenut vaan neiti teki töitä keskittyneesti.

Kouluttajamme tokaisi koulutuksen lomassa että Priya on semmonen emäntä. Tässä tapauksessa en ole ihan varma onko se kohteliaisuus.

Perjantaina tokotreenien teemana oli nouto.

Päheä Wirneen-liivini
Teimme perus noutoa ja pitoa. Teki hieman tiukkaa koska olen hieman vältellyt tätä liikettä. Saimme kuitenkin ihan hyvää palautetta liikkeistä ja kannustusta jatkaa eteenpäin.

Teimme ensimmäistä kertaa tunistusnoutoa hallissa jossa on paljon häiriöhajua. Piilotin kapulaa erilaisten esineiden  sisälle. Neidin taitava nenä löysi kapulan heti. Se työskenteli nenällään todella taitavasti. Otimme itsenäisesti myös seuraamisen käännöksiä, ruutua ja hyppyä.

Lauantaina kävimme hieman pomppimassa agilityä. Teimme samaa harjoitusta kuin viime maanantaina. Halusin selättää sen koska jalkani eivät taipuneet harjoitukseen alkuviikosta.

Harjoituksessa oli käytävä jota koira vietiin kolmen hypyn yli joko valssilla, perjätöllä tai takaaleikkauksella. Yritin ottaa harjoitukset videolle mutta jostain syystä kamerani ei onnistunut kuvaamaan mitään. Aika tylsää koska olisin kerrankin osannut tehdä harjoituksen. Tai sitten tuuduttaudun siihen ajatukseen koska en katsonut kompurointiani videolla.3 kommenttia:

 1. Voi miten Priya on kutistunut! :D Taitaa tosin olla oikeasti vähän isompi, mutta näyttäisi istuvan ei-ehkä-kaikkein-ryhdikkäimmin :)

  Hyvä pikku paimenhan se on! Emännät ovat tomeria ja tietävät mitä tahtovat ja myös miten se saadaan! Mutta kuulostaa myös siltä, että Milli oli vielä isompi Emäntä ja laittoi pikku Emäntämöisen kuriin!

  Ps. Oletko miettinyt MH:ta? Oletteko Priyan kanssa menossa? Mä en osaa päättää vielä, mutta huhtikuun puolessavälissä Akaan seudulla ois yks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se näyttää kuvassa pieneltä ja pullealta kun istuu röhnöten :D Kuulin kyllä muutaman Jiin omistajan suusta tänään että Priya on kutistunut koska pennut näyttää jo yhtä isoilta kun Priya.

   Joo meinasin kyllä käyttää Priyan MH:ssa ihan kotosuomessa. Meinasitko et mentäis samaan? Ois kyllä kiva jos ois matkaseuraa :D Millon siihen pitää ilmoittautua?

   Poista
 2. Kyllä ajattelin sitä MH:ta ja haluisin sinne mahdollisimman pian. Tämmönen on kai seuraava:

  18.–19.4.2015 Akaan seutu
  Järj. Suomen Noutajakoirajärjestö. Kuvaajat Anu Haapakoski ja Pirjo Kelloperä.
  Ilm. 11.–25.3.2015 osoitteessa www.snj.fi. Osm. SNJ:n jäsenten noutajat 85 €, muut 100 €, FI80 1083 3000 2157 41, viite 20190. Maksu suoritetaan paikan varmistuttua. Etusija SNJ:n jäsenten omistamilla noutajilla. Tiedustelut: Maija Päivärinta, maija.paivarinta(at)gmail.com, 040 581 0255.

  Hinta hieman yllätti (luonnetesti puolet tuosta) ja jos ei suosiolla päästä, niin sit ei mennä. Olen kuitenkin sitä luonnetestiäkin miettinyt... Ja tosiaan, olis kiva mennä yhdessä jonkun kanssa ja nähdä edes joku Ii pentunenkin Käpyn lisäksi testiä suorittamassa!

  VastaaPoista