torstai 23. lokakuuta 2014

Olipa kerran Aplodit renkaan jälkeenSylissä on ruuhkaa
Hemmetti siellä on kylmä! Terveisiä palelemasta bussipysäkiltä jäisten näppien ja kohmeisten varpaiden kanssa. Pakkanen tuntuu kyllä niin pahalta aina kesän jälkeen. Kaikessa tässä kylmyydessä raahaudui tänään treenaamaan agilityä omatoimisesti. 

Teimme koutsimme antamia kotiläksyjä renkaan kanssa. Priya ei ole tehnyt rengasta montaa kertaa joten luonnollisesti se oli neidistä aika haastavaa. Tein renkaalle ihan suoria lähestymisiä ja näytin selvästi rengasta Priyalle niin se löysi renkaan aika pätevästi.

Renkaan lisäksi teimme hyppytekniikkaa. Olen ajatellut ottaa näissä meidän torstaitreeneissä aina muutaman toiston jotain hyppytekniikkaharjoitusta. Tänään oli vuorossa perussarja. Teimme ihan perussarjan lisäksi perussarjaa häiriöillä ja takaakierrolla.

Häiriötä on tarkoitus lisätä pikkuhiljaa ensin kävelemällä koiran vieressä ja sitten juoksemalla. Näin koira oppii hyppäämään oikein radallakin ohjaajan sähläyksestä huolimatta. Perussarjan avulla voi harjoitella myös takaakiertoa. Koira oppii käyttämään kehoa oikein kääntyessään ja hypätessään.

Video treeneistä: 

Priya saa nähtävästi aina vajaan näköiset aplodit kun tekee oikein.

5 kommenttia:

 1. Parin viikon päästä Priya menee renkaan mistä tahansa kulmasta! :) Aika varman näköisesti menee nyt jo, ja kun pääsette omatoimisesti treenaamaan niin viikko-kaksi niin koira osaakin jo. Mä vuokrasin kaverin kanssa viime keväänä 2 kuukauden ajaksi kerta viikkoon tunnin Koiratallilta, ja yhdessä viikossa Gini oppi renkaan. Sitä ennen hyppi sivusta ja alta ja ties mistä, sen jälkeen ei ole kertaakaan tehnyt virheitä.

  Ja hei! Tuli mieleen jostakin sun edellisestä postauksesta tms, että jos haluat opettaa Priyalle keppejä tolla 2x2 -tyyliin niin että lisää kuudenkin jälkeen taas kaksi keppiä, niin mulla ois noi kevyet maahan tökättävät kepit, koko 12 kepin sarja. Saat lainaan ne jos haluat. Mulla ei ole käyttöä enää niille säännöllisesti kun Kinkku tekee kepit jo tosi kivasti :) Ainoa hankala noissa on se, että täytyy mittailla itse aina se 60cm keppiväli niihin kun on yksittäiset :D Mutta muuten varsin käyttökelposet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisin vaikka lainatakin. Kunhan saadaan ensin tuo kuusi keppiä selätettyä :D Jos sulla on joskus torstaina tylsää niin mun kanssa saa tulla väätämään hyppytekniikkaa ja jotain pientä tallille ;)

   Poista
  2. Katotaan jos törmätään jossakin niin tuon noi sit samalla teille! Noissa on vielä sellanen näppärä kantopussi niin helppo kuljettaa. Ainoo hankala että tarvii nurmen mihin tökätä noi pystyyn, mutta eiköhän tässä vielä oo plussakelejä aika pitkälle syksyä että pystyy treenailemaan.
   Täytyy kattoa jos joku torstai joskus olis vapaa niin voisin tullakin, mulla meinaan alkaa just ens viikolla kurssi koululla jossa tietty läsnäolopakko ja sattuu ne viikon ainoot kaks tuntia just tohon teidän omatoimivuoron päälle :D

   Poista
 2. On aika erinäköistä tuo teitin aksa meidän sähläykseen verrattuna :D Taito Priya! Meillä on tosiaan tuo minun mukana "juoksemiseni" iso häiriö Käpyläiselle, mutta eiköhän se joskus vielä senkin kestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Priya on pätevä <3 Meillä on ehkä hieman tunteja takana enemmän kun teillä, kyllä se Käpsykin keväällä menee jo yhtä pätevästi kun siskokin. Ohjaaja on aina suurin häiriö koiralle ja suurin syy miksi rimat lentelee :D

   Poista