tiistai 13. toukokuuta 2014

Olipa kerran Pöksyt

Ennen tämän päivän treenikuulumisia minun on pakko jakaa tarina Priyan äitienpäivästä - ja pöksyistä. Priya on päättänyt, että maailma on liian pieni heille kahdelle. Neidille ja turkooseille juoksupöksyille. Äitienpäivänä kävimme perinteisen mummokierroksen Jyväskylässä. Eli ahdimme kolmesti massun täyteen kakkua ja vaihdoimme kuulumisia. Juoksujen takia Priya sai lähteä mummokierrokselle mukaan, pahamaineiset pöksyt jalassa.

Neiti veti kyllä pöksyistä herneen niin syvälle nenään ettei se heti ole sieltä tippumassa ulos. Priya MÖKÖTTI koko matkan. Se käveli ihailevien mummojen ohi nokka pystyssä ja suuntasi ensimmäisen pöydän alle nököttämään. Myöhemmin paikalle tullut tätini ei edes huomannut, että meillä on koira mukana. Priyaa ei kiinnostanut silitykset, rapsutukset eikä herkkupalat.

Möksynpöksyn ärripörri. Neiti hapan. Mummoille tuli ainakin rauhallinen kuva meidän Priyasta. 

Tämän vuoksi minulla ei ollut kovin isot odotukset tämän päivän agilitytreeneistä. Ajattelin, että pöksyt haittaavat niin paljon neitokaisen menoa ettei se suostu edes juoksemaan niiden kanssa. Menin treeneihin vähän sillä asenteella, että tehdään nyt jotain hormooniherkkiksen ehdoilla.

Olimme sopineet Jennyn ja Ilon kanssa lämmittelylenkin. Lenkin perimmäinen tarkoitus oli opettaa tytöille yhdessä rauhoittumista. Tytöt saivat "vaihtaa kuulumisia" etäältä jo ennen treenejä, joten tuijotteluun treeneissä ei ollut niin tarvetta. Muutenkin on hauskempaa lämmitellä yhdessä kun yksin. On kyllä niin mahtavaa kun siskokset pääsivät samaan ryhmään treenaamaan. Meillä on Priyan kanssa maailman parhaat treenikamut <3 

Priya yllätti minut käyttäytymällä todella asiallisesti lämppärilenkillä. Alun riemusekoilua lukuunottamatta neiti kulki kauniisti vierelläni koko ajan kontaktissa. Hienot punaiset pöksypyllyt! 

Asiallinen käytös jatkui onneksi treeneihin asti. Viime viikon sähellys oli vain kaukainen muisto. Okei, myönnetään. Neiti karkasi kerran Ilon luokse sillä aikaa kun kuuntelin palautetta ohjaajalta enkä huomannut seurata punaisen tekemisiä. Mutta vain kerran. Ensi kerralla vedetään täydet nollat karkailutilastossa!

Teimme hyppytekniikkaharjoitusta, jossa koira jätettiin estejonon taakse ja kutsuttiin toiselta puolelta luokse. Viimeistä estettä siirreltiin hieman, jotta koira oppi tunnistamaan esteiden etäisyyksiä. Ensimmäisellä kerralla pöksyt hieman haittasivat neidin menoa ja hypyt olivat hassuja. Priya kuitenkin unohti pöksynsä harjoituksen jatkuessa ja pomppi menemään kuin vanha tekijä. Neiti sai hyvää palautetta järkevästä ja taloudellisesta hyppytyylistään. Vauhtia neidiltä löytyi, mutta tassut asettuivat järkevästi esteiden väliin eikä rytinällä niinkuin usealla nopealla koiralla aluksi. 

Jenny otti pari kameraräpsäystä Priyan suorituksesta:

Päivän toinen harjoitus oli kahden putken kahdeksikko, jonka keskellä oli este. Koiraa piti ohjata aina lähempään putken suuhun, tehdä valssi ja hypyn läpi taas lähempään putkensuuhun. Harjoitus oli muuten meille tuttu, mutta en ole koskaan ohjannut Priyaa putkeen niin, että olen putken ulkopuolella. Putkiaivona minulle ei ole tullut mieleenkaan tehdä niin. Noh nytpäs tehtiin ja se oli aluksi hieman takkuista niin minulle kuin Priyallekin. Kun ohajsin neitiä putkeen vähän miten sattuu, veti neiti jarrut pohjaan putken suulla ja alkoi kimeästi haukkua minulle: " Mitä ihmettä!!!??? koita päättää mihin suuntaan mennään!!!" Kun osasin asettaa raajani paremmin oikeaan suuntaan, putkeen meneminen oli helpompaa. Priya haki hyvin keskellä olevalle hypylle ja irtosi mainiosti putkelle (kunhan osasin ohjata sen sinne oikein). Yhteenvetona siis treeneistä: Pöksyt voitettu! Ne eivät haitanneet menoa ollenkaan. Neiti unohti ne kokonaan kun pääsi tekemään jotain hauskaa. Saimme kotiläksyksi jatkaa "kiipee" käskyn opettamista ja opetella peruuttamista. Peruuttamalla voidaan vahvistaa hyppäämisessä tärkeitä lihaksia. Ja eikun bodaamaan!1 kommentti:

  1. HAHAHHAHAHAA EN KESTÄ! Kuinka dramaattisesti pää käännetty patteriin pöin. XD XD XD

    VastaaPoista