keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Olipa kerran Sopivasti haasteellinen

Saatiin hauskaa palautetta viime perjantaina pentukoulussa! Omasta mielestäni Priya käyttäytyi melkein koko tunnin ajan kuin mikäkin keskittymiskyvytön kakara, jolle pienikin häiriö oli aivan liikaa. Ohjaaja tuli kuitenkin tunnin jälkeen kyselemään pennusta. "Onko kovinkin itsenäinen?" Juu. "Kovapäinen?" Juu sitäkin. "Aika vilkas." Lievästi ilmaistuna kyllä. " Sulla on sitten mahtava pentu! Siitä tulee vielä mainio harrastuskoira. Se on juuri SOPIVASTI HAASTEELLINEN."

Sellainenhan Priya on. Joskus tuntuu, että se on älykkäämpi kuin minä ja oppii kaikki koiruudet nopeammin kuin ehdin edes ajatella. Luonnetta löytyy ja omaa tahtoa. Neitihän ei tarvitse ketään muuta, hän pärjää tässä maailmassa yksinkin. Saatiin pentukoulun ohjaajalta hyviä vinkkejä arkeen tällaisen kakaran kanssa ja ovat osoittautuneet oikein kullanarvoisiksi.

Kontakti on onneksi lisääntynyt vaikka maailma tuntuu nyt kiinnostavan kasvavaa neitiä yhä enemmän ja enemmän. Eilen kävimme leikkimässä Vilja-sheltin kanssa ja Priya otti nätisti kontaktia kesken leikinkin ihan oma-aloitteisesti. Meille tämä on iso askel eteenpäin! Aikaisemmin neiti unohti olemassaoloni heti kaverin nähtyään. Priya työskentelee häiriössä koko ajan paremmin ja paremmin. Pahinta häiriötä ovat toiset pennut, joiden kanssa on joskus päästy painimaan. Eli luonnollisesti pentujen leikkikoulun kontaktiharjoitukset ovat sujuneet vaihtelevalla menestyksellä.

Sen olen kyllä huomannut, että Priyalla on ikäisekseen ihan käsittämätön itsehillintä! Sitä ollaan kasvatettu kyllä alusta asti, mutta uskon että kyse on myös jostain neidin omasta "olen niin cool" ominaisuudesta. Se odottaa lupaa hiljaa ja rentona vaikka maailman ääriin asti. Priyan pitää siis odottaa ovilla, hississä, ruokakupilla, luilla, leluilla ym. lupaa kiltisti istuen ennen kuin saa rynnätä päättömästi eteenpäin. Wentillä on vieläkin vaikeuksia samantapaisissa harjoituksissa vaikka ikää on kohta jo kuusi vuotta ja samat säännöt olleet jo useamman vuoden.

Viikonloppuna tosiaan käytiin taas Jyväskylässä juhlimassa synttäreitä. Priya matkusti tapansa mukaan hiljaa häkissään ja perillä terrorisoi sukulaisten koiria oikein olan takaa.


Priya ja Vilja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti